Gå til innhold

Her er oppskrift på slankebrød!! Brukt den før og fungerer hver gang for meg hvertfall;=)


Anbefalte innlegg

Skrevet

1,3 kg fin sammalt hvete

0,2 kg helkorn, hvete

0,2 kg fin sammalt rug

0,9 l kli

1 pk gjær

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

ca 2 dl vann

 

- Bland alt og hev i 30 min

- Slå ned deigen, hev i nye 20 min

- Spray brødformene

- Trykk deigen ut i formene, la stå i ovnen i 50-60 min på 220 grader!!

 

Deigen er ganske våt, så ikke bruk maskin, men kna med hendene i stedet i ca 5 min. Spis 2 skiver til frokost og lunsj og to til kvelds(med lettpålegg). Er veldig bra om man spiser frukt i tillegg til hvert måltid.

 

Håper det funker for dere også jenter!!

Skrevet

Hvor mange brød er dette til da?? :)

Skrevet

Tror der er til tre brød om jeg ikke husker feil.. er over ett år siden jeg bakte dem;)

Pleier å bake dobbel porsjon!!

Skrevet

Takk for oppskrift! Den skal prøves:o)

Skrevet

Forresten - hvor i ovnen skal brødene stå?

Skrevet

Ikke negativt ment, men hvordan kan deigen være våt med nesten 2 kg tørt og kun 2 dl veske....eller er det jeg som ikke ser rett!

 

 

Skrevet

hehe.. d lurer jeg oxo på :-) satt deigen å kan si m engang at jeg brukte mer enn 2 dl :-) bare håpe at alt d andre har d forholde som d skal ha...

Skrevet

Oi!! Skrev helt feil jeg.. hva tenkte jeg på??..hehe

Skal være 1.8 l lunket vann;);)

Skrevet

Brødene skal stekes nederst.. Det har jeg gjort hvertfall.

Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være. Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg. Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt!

Skrevet

Er det det samme som Ingers rugbrød eller lignende?

Skrevet

Noen av dere som er her inne NÅ som har bakt dette???

 

Skal de etterhveve...står ingen ting om det...

 

Men må vite NÅ da de er i formen allerede...

 

Ser faktisk godt ut som deig også...

Skrevet

Jeg har laget det, men brukte 2 l vann.... jeg knadde ikke deigen etter heving, bare helte den rett i formene, ble det riktig?

 

Han lille hadde vondt i magen dagen etter, kanskje på grunn av brødene? andre som ammer der babyene ikke tålte dette brødet? håper det ikke var grunnen, for brødet var knallgodt!

 

btw,etterhevde ikke, men de ble ganske små ( brukte 2 pk gjær...)

Skrevet

Bland alt og hev i 30 min

- Slå ned deigen, hev i nye 20 min. Det betyr jo at det etterheves i 20 min.

Skrevet

Kjempesunt brød! Men gud, så grusomt... Jeg vet ikke hva jeg gjorde feil da jeg prøvde å lage det for en god stund siden, men det ble klissete og kompakt og bortimot uspiselig, selv når det var nystekt!

Og sånn for å ha mitt på det rene: Jeg har gått på skole for å lære å lage brød, så fiaskoen tar jeg ikke på min egen kappe ;)

Skrevet

Sunt og sunt. Det er jo MASSE karbohydrater i det...

Skrevet

Hele deigen er 2795 gram. Av det er det hele 1121,4 gram karbohydrater. Det er 40% det. :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...