Gå til innhold

Oppskrifter. :) (holdes oppe!!)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen kom med forslaget om å bytte oppskrifter, så da begynner jeg. :)

 

Horn eller boller uten sukker.

 

Ca 40 stk horn, eller 35 boller.

 

188 gr smør/margarin

7 1/2 dl melk

125 gr gjær/ 1 pose tørrgjær

2 1/2 ts salt

2 1/2 ts malt kardemomme

ca 1 kg hvetemel - kan blandes med grovere mel

 

Bland alt det tørre (innkl. tørrgjær).

Smelt smøret, som blandes med melken, skal være en fingervarm blanding (fersk gjær løses opp i blandingen om man bruker det), bland så melkeblandingen i det tørre, og elt til en smidig deig.

Hev til dobbel størrelse.

 

Trill så ut boller, eller del deigen inn i 5, og kjevle ut runde leiver, del disse inn i 8 (stjerne), og trill inn mot midten, form til horn.

 

Pensle så med egg eller melk.

 

Etter hev ca 15 min.

 

Stekes ved 225 °C i ca 10 min.

Skrevet

Å, så godt initiativ! Har passet en liten bebis i hele dag, og er stuptrøtt...så hjernen min fungerer dårlig - men i morgen skal jeg legge inn mine beste! :) Kjempeflott initiativ!

Skrevet

så smart:) nå har ikke jeg noen oppskrifter og bytte bort, ettersom jeg ikke har bakt noe mye, men har begynt litt nå i det siste:) blitt inspirert av dere:) men er det noen som har oppskrift på skolebrød her??:=)

Skrevet

 

Dessert pannekaker

1 egg

15 gr sukker

1 ts bakepulver

3 ss olje

1 1/2 dl melk

mel til røre

la svelle, stekes små og tykke.

godt til is og sirup:)

 

Moffeloffer

2 egg

1 kopp sukker

1 kopp melk

3 kopper hvete mel

1 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

Egg og sukker piskes sammen, resten tilsettes.

 

Pannekaker

2 porsjoner (7 pannekaker)

2 dl hvetemel

1 krm salt

3 dl lettmelk

2 egg

1 ss margarin

 

.

Svele

2 egg

1 1/2 kopp sukker

3 kopper kefir

3 kopper hvetemel

2 ts natron

 

Svele (MRF)

4 egg

200 gr sukker

1\2 ts vaniljesukker

1 l kefir

1 ts natron

2 ts hornsalt

250 gr hvetemel

Sukker og egg piskes til eggedosis. Rør alt forsiktig sammen.

Tilsett litt margarin før steking. Stek gyldne på sterk varme.

 

Vafler

3 egg (små)

5 ss sukker

1/2 liter melk

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

250 gr mel

ca 3/4 dl smeltet margarin

 

Boller, skolebrød, kanelboller

7 dl melk

200 gr margarin

100 gr gjær

2 dl sukker

2 l hvetemel

2 ts kardemomme

Melk og margarin varmes, bland i alt. La heve.

lag så store boller du ønsker, eventuelt annet bakverk. la etterheve.

Stek ved 225 °C i 10- 15 minutter.

 

Anisboller

700 gr hvetemel

300 gr fint rugmel

150 gr margaring

200 gr sirup

1 ts salt

1 ss anis

7 dl melk

1 pk gjær

Fremgangsmåte som boller

 

Lette horn

24 stk

100 gr margarin

350-400 gr hvetemel

50 gr gjær

2 dl varm melk

1/2 ts salt

2 egg

Smuldre margarinet med 3 dl mel. varm melken. Visp eggene sammen

og bland de i melka. Litt av eggene til pensling. bland i det våte i

margarinet. Bland inn det tørre litt etter litt. Bak ut til horn.

Stekes på 250 °C i 6-8 minutter

 

Grovt Landbrød

2stk

800 gr hvetemel

300 gr byggmel

300 gr sammalt hvete grov

300 gr sammalt hvete fin

1 ss salt

1 pk tørrgjær

12 dl lunkent vann

1 dl olivenolje

Snittes pent og stekes på 200 °C i 45 minutter

gjærbakst

 

 

Mandelhorn

ca 24 stk.

50 gr gjær

150 gr margarin / margarin

3 dl melk

1 dl sukker

1/2 ts salt

1 egg

1 dl malte mandler

ca 9 dl hvetemel

Fyll

100 gr revet mandelmasse (eller 50 gr malte mandler og 50 gr melis)

2 ss smeltet margarin

 

Luciakatter

150 gr margarin

5 dl melk

1 pk tørrgjær

1 1/2 dl sukker

1 ts kardemomme

(1 ts gurkemeie)

ca 15 dl hvetemel

rosiner

egg til pensling

Smelt margarinen og tilsett melka. La det bli fingervarmt. Bland alt det

tørre og rør det inn i veskeblandingen. Elt deigen godt. Strø mel over

og sett deigen til heving over varmt vannbad. Ha deigen på bordet

og del den i jevne emner som formes. Legg dem på opapirkladd plate

og sett dem til etterhveing. Pensle med sammenpisket egg. Strø med

perlesukker eller pynt med rosiner.

Stekes i midt i ovnen i 12-15 miutter på 225 °C.

 

Middelhavsknytter

25 gr gjær

4 1\2 dl vann

2 ss smeltet margarin

1 ts salt

ca 600 gr hvetemel

Fyll

35 gr margarin

1- 2 knuste hvitløksbåter

4 ss valmuefrø

salt

Lag deigen og la den heve.

Kjevle deigen ut til 40x 55 cm.

Rør hvitløk med mykt margarin og margarin det utover. Strø på valmuefrø og litt salt.

Brett deigen i 2 og skjø i 1 1\2 cm strimler.

Sno remsene sammen og legg i muffinsform.

Hev knyttene.

Stek midt i ovnen på 250 °C i 6-8 minutter.

gjærbakst

 

Pølsebrød

1,5 kg hvetemel

Litt margarin

2 ts salt

7- 8 dl varmt vann

1 pk gjær

 

 

Pariserboller

64 stk

50 gr gjær

200 gr margarin

4 dl melk

1 dl sukker

1/4 ts salt

1/4 ts hjortesalt

1 egg

13-14 dl hvetemel

1 pk vaniljekrem

Smelt margarin og tilsett melk.

Bland sukker, salt og hjortesalt.

Tøm melkeblandingen over.

Pisk egget.

Tilsett noe av melet i deigen- og tørrgjæren

Tilsett egget

Tilsett mel til passe deig

La deigen heve.

Del deigen i 4, kjevle ut til leiver på 24x24 cm

Del denne i 16 kvadrater, dvs 6x6 cm kvadrater

Legg ca 1 ts vaniljekrem på hver bit. Brett diagiopnalene mot hverandre

og press sammen slik at du får tette pakker. Legg disse med skjøten ned.

Pensle med egg eller melk og strø med perlesukker

Stekes ved 225 °C i ca 8-10 minutter

gjærbakst

 

 

Rundstykker (store)

2 kg hvetemel

11 dl lunkent vann

125 gr margarin

100 gr gjær (eller 150 gr tørrgjær)

ca 2 ts salt

ca 60 gr sukker

 

Wienerbrød

32 stk

50 gr gjær

2 1/2 dl melk

500 gr hvetemel

50 gr margarin

2 ss sukker

1 ts kardemomme

1 egg

250 gr margarin til kjevling

Smuldre gjæren i ein bolle. Hell på 2 1/2 dl kald mjølk og rør om til

gjæren har løyst seg opp. Tilsett egg, sukker og til slutt veitemjøl. Arbeid deigen lett og til slutt eventuellt meir mjøl så deigen blir

blank og smidig. Kjevl ut deigen tilei avlang kake på ca 45 x 30 cm. Ta

margarinenut av kjøleskapet. Kjevle den mellom to matpapir til ei kake

på 25 x 25 cm. Velt margarinen på 2/3 av deige. Brett deigkantane over

margarinen. Brett deigen i tre. Begynn med den delen som er utan feitt. Snu den samanbretta deigen 1/4 omgang. Kjevle til deigen er ca 1 cm tjukk. Brett den utkjevla deigen i tre delar på ny og snu den 1/4 omgang. Kjevle på ny på same måte som førog bretti tre delar. Legg deigen i kjøleskap og lat den kvile i 15 min under eit matpapir. Kjevle enda ein gang til du har ein rektagulær leiv. Brett den, legg den i kjøleskap og la den kvile i ytterlegare 15 min. Totalt skal man da ha brettet 3 x 3 ganger.

Utbaking

Begynn med å skjære deigen i to med ein skarp kniv og skjære av

kantene. Legg den eine delen i kjøleskapet.

Kjevle deigen til ca 1/2 cm tjukkfirkant.

Konvolutter: 10x10 cm, brett hvjørnen inn mot midten

Snurrer: strimer på 2x40cm, snurres sammen med fyll i midten

Heves 20 minutter

Stekes 10-15 minutter på 225-250 °C

 

 

Berlinerkranser

1 hardkokt eggeplomme

1 rå eggeplomme

4 ss sukker

125 gr margarin

3 dl hvetemel

1 eggehvite

finhakkede mandler

perlesukker

Kni den harde eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. tilsett sukker

og visp til massen er lys og skummende. Tilsett melange og hvetemel

vekselvis. Arbeid deigen raskt og lett sammen. dekk med plast og la den stå i ca 1 time.

Tril ut til lillefinger tykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner.

Form som kranser, pensle med eggehvite og dykk de i hakkede mandler

og perlesukker. Stek ved 175 °C midt i ovnen i ca 10 minutter.

 

Banankake

4 egg

4 kopper sukker

piskes sammen

4 bananer piskes / moses

2 kopper smeltet margarin (250 gr)

1 1/2 dl melk

6 kopper mel (600 gr)

4 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

2 ts natron

mos banane med gaffel og mos inn halvparten av sukkeret. Pisk egg og resten av sukkeret. Tilsett resten. Bananene tilslutt. Stekes i 30-40 minutter på 200 °C

 

Brune pinner

Ca 36 stykk

100 gr romtemperert margarin

1 dl sukker

1 eggeplomme

1 ss sirup

1 ts kanel

1\2 ts vaniljesukker

1 ts natron

Ca 3 dl hvetemel

1 eggehvite til pensling

1 ss perlesukker

10 hakkede mandler

Rør margarin luftig, tilsett sukker og rør.

Tilsett eggeplomme, sirup, kanel, vaniljesukker, natron og hvetemel.

Arbeid deigen godt sammen.

La stå i kjøleskap i ca 1\2 time. Del deigen i tre og trill pølser på 25 cm,

legg på stekeplaten og trykk til de er 1\2 cm tykke.

Pensle med eggehviter og dryss med perlesukker og mandler.

Stek ved 175 °C i 10-12 minutter.

Del lengdene i 2 cm breede stenger på skrå mens de er varme.

Avkjøl på rist.

 

Brownies med kakao

400 gr margarin

1 kg sukker

8 egg

12 ss kakao

2 ts vaniljesukker

7 dl hvetemel

Smelt og avkjøl margarinet. Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i margarinet, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland sammen til en jevn deig. Ha eventuelt i hakkede nøtter til slutt (se tips).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek midt i ovnen ved 170°C i ca 40 min.

Avkjøl i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter. Pynt kakestykkene eventuelt med litt

melisdryss.

 

Delfiakake

2 pl. kokesjokolade (150 g)

4 ss sterk kaffe

1 pk delfiafett

2 egg

2-3 ss sukker

ca 1/2 pk. søt kjeks

marsipan

Pynt

Geletopper, hakkede nøtter, sjokolade, hakket frukt og coctailbær

Kle en form med plastfolie. Smelt delfiafettet på svak varme og la det bli

avkjølt. Smelt sjokoladen i kaffen. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen under pisking. Spe forsiktig med delfiafett under kraftig pisking. Røren skal være jevn og glatt. Legg først et lag røre i fomren, så kjeks og marsipan og fyll lagvis med røre. Legg til litt frukt til pynt på toppen. Oppbevar kaken kjølig.

 

Eplekake

Liten form: Stor form:

2 egg 3 egg

125 gr sukker 200 gr sukker

125 gr margarin 200 gr margarin

125 gr hvetemel 200 gr hvetemel

2 ts bakepulver 3 ts bakepulver

1 ts 1-2 ts vaniljesukker

1 eple 1-2 epler

Pisk margarin og sukker hvitt.

Tilsett egg og resten av ingrediensene.

Stek ved 200 °C i ca 30 minutter

 

Fyrstekake

165 gr smør

125 gr sukker

røres hvitt

2 eggeplommer

2 ss fløte

250 gr hvetemel

2 ts bakepulver

Fordel 2\3 av deigen i ei lita langpanne. Fyll

250 gr malte mandler

250 gr melis

1\2 ts kardemomme

1\2 ts vaniljesukker

1\2 ts bakepulver

5 stivpiskede eggehviter

Fordel fyllet over bunnen. Kjevle ut resten av deigen og legg den over

som ett gitter. Pensle overflaten med eggehvite.

Stek ved 175 °C i 45 minutter.

 

Gulrotkake

4 egg

3 dl sukker

2 ts natron

1 ts salt

2 ts kanel

1 ts vaniljesukker

3 dl hvetemel

4 dl raspet gulrøtter

1 ½ dl olje

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn det tørre og oljen med en sleiv.

Rør tilslutt inn raspet gulrøtter. (husk og skrelle dem).

Stekes på 175 °C, i 45 minutter.

Glasur og fyll

100g Philadelphiaost

50g margarin

150g melis

1 ts vaniljesukker

Rør alt sammen til en hvit masse.

 

Havremarv kjeks

500 gr havremarv

600 gr hvetemel

150 gr sukker

4 ts hornsalt

250 gr margarin

3 dl melk

Bland det tørre. Smuldre margarinet som er mykt i melet m. m.

Ha i melka og arbeid godt sammen.

La stå i ca 1\2 time eller lenger før det kjevles og stikkes ut så store en

ønsker. Kjevle tynt da de hever godt.

Stekes ved 200 °C midt i ovnen i ca 10- 12 minutter.

Kan bruke varmluft. Da 2 brett med lavere temperatur og lengre tid.

 

Konfektkake

6 eggehvitter

400 gr sukker (4,5 dl)

200 gr malte mandler (3,5 dl)

200 gr strøkavring (5 dl) eller grilliermel

Pisk eggehvitene stive mens du tilsetter sukkeret i tre posjoner. Pisk godt

mellom hver gang. Tilsett malte mandler og strøkavring. Bland forsiktig

og hell i langpanne (35x40 cm). Stek på 170 °C i20 minutter.

Fyll

300 gr melis (5 dl)

300 gr margarin

2 ss vaniljesukker

6 egeplommer

3 ss bakekakao

Rør sammen. Margarin på bunn.

Glasur

2 plater dronningsjokkolade

50 gr kokosfett

Smelt i vannbad.

 

Kokosmakroner

3 små egg

250 gr sukker

piskes til eggedosis

270 gr kokosmasse

1 ss hvetemel tilsettes.

La svelle litt kaldt.

Stek ved 180 grader i 8-15 minutter

 

Kvæfjordkake

150 gr margarin

150 gr sukker

Røres hvitt

5 eggeplommer tilsettes en om gangen

150 gr hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

Fordel i langpanna

Marengs

5 eggehviter

200 gr sukker

Piskes stivt

Bre over bunnen

Strø 50 gr hakkede mandler over

Stek ved 175 °C i ca 20 minutt

Vaniljefyll

3 dl h-melk

4 ts vaniljesukker

3 ts sukker

1 1/2 ss hvete mel

1 egg

Pisk godt sammen, kok opp under omrøring.

Avkjøl.

Tilsett en boks pisket fløte.

Del kaken i to, bre fyll utover halve kaken.

Legg andre halvdelen oppå.

 

Krumkaker

1 stort egg

1 kopp sukker

1 kopp vann

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

1 kopp smeltet avkjølt margarin

Pisk egg og sukker godt. Ha i det øvrige og smeltet margarin til slutt.

La røren stå over natten før du steker krumkakene.

 

Kakemenn

Stor oppskrift fra barnehagen

200 gr smelta margarin

6 1/2 dl sukker

6 1/2 dl melk

4 ts hjortesalt

4 ts vaniljesukker

ca 1600 gr hvetemel

 

 

Mørk hemmelighet

Bruk en rund kakeform, 24 eller 26 cm, spørs hvor høy du vil ha kaken. Bruk plastfolie og dekk bunnen av kakeformen, la den stikke utenfor før

du strammer til. Sett formen i kjøleskap før du begynner med resten.

Lokk

5 plater gelatin

1 sjokoladeplate (lys eller mørk etter hva du foretrekker selv)

3 dl melk

Legg gelatin platene i vann (du kan også bruke pulver). Kok opp melken. Bryt sjokolade i biter og ha denne i melken. Rør godt til det er blandet sammen. Press vannet ut av gelatinen, bland denne i. La blandingen avkjøle seg til du ser at den begynner å stivne litt i kasserollen. Da tømmer du den over i formen, drei litt på formen slik at det kommer opp over kantene. Sett denne til avkjøling.

Fyll

6 dl kremfløte

4 ss melis

Dette piskes til krem - den må ikke bli for hard, heller være litt løs.

Så tar du en boks, liten type, ananas, denne heller du over i et dørslag og lar den renne av seg godt.

Tilsett:

1\2 plate av den sjokoladen du liker best

litt nøtter eller mandler om man tåler det

ca 75 gr rosiner

litt sitronsaft

Smelt 10 plater gelatin i vannbad - eventuelt rør ut gelatinpulver

i tilsvarenede mengde vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i

kremblandingen, rør hele tiden. Fyll kremblandingen over lokket som

har stivnet. Sett kaken kaldt og la det avkjøle.

 

Muffins

50 gr smelta margarin

1 dl sukker

1 egg

1 dl melk

3 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2,5 dl hvetemel

Rør margarin og sukker hvitt. Ha i egget og bland i resten.

Stek ved 175 °C i ca 15 minutter.

 

Nøttekake

4 egg

300 gr sukker

200 gr nøtter

80 gr mel

1,5 ts bakepulver

1,5 dl melk

Egg og suker piskes sammen. Det tørre siktes inn.

Stekes i 40 minutter på 200 °C

 

Ostekake

Bunn

1 pk kornmo

200 gr smeltet margarin

Blandes sammen og trykkes ned i formen.

Topp

3 dl fløte

150 gr melis

3 dl lett rømme

1 pk philadelphia light

1 pk sitrongele

Kok opp 2,5 dl vann og tilsett gelepulveret. Avkjøl litt (ikke stiv).

Fløte og melis piskes sammen til bløt krem.

Bland osten og rømmen, og bland dette inn i kremen.

Tilsett geleen i kremblandingen.

Hell fyllet opp på bunnen og la dette stivne.

 

Oreokake

Liten Stor

356g 450 g Oreo Cookies

80g 100 g smeltet margarin

180g 2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet

2dl 2,5 dl melis

2,8dl 3,5 dl piska krem (cool whip / Menkomel Whipping / kremfløte)

2ss 2,5 ss sukker

1 pose sjokolademousse Toro

3 dl melk til moussen

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp

i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp

til veldig små biter! Smelt margarin, og hell det over kakesmulene i en

bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm

rund form.

Miks kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Miks krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Miks opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet

1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste

kakebitene i moussen. Margarin massen over kaken og sett i kjøleskap

ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den

får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen.

 

Rullekake

4 egg

2 dl sukker

2 1/2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll

5-6 ss syltetøy

Pisk eggedosis, sikt inn mel og bakepulver. Stekes i langpanne.

ca 10 minutter på 225 °C. Hvelv den på et sukra matpapir. Gni lett over

med en fuktig klut mot bakepapiret. Margarin fyllet hurtig utover og rull

kaka forsiktig sammen. La den ligge innpakket ei stund med skjøten ned, slik at den faster seg bedre.

 

Risboller

3 egg

1 kopp sukker

1 plate dronning sjokolade

125 gr delfiafettt

3 ss sterk kaffe

Egg og sukker piskes. Sjokolade og delfiafett smeltes, og tilsettes

sammen med kaffe. Tilsett riskorn til passe boller med sjokolade.

 

Sukkerbrød

5 egg

125 gr sukker

125 gr hvetemel

1 ts bakepulver

Pisk eggedosis. Rør forsiktig inn mel og bakepulver.

Stekes på 170 °C i en time.

 

Sukkerbrød

4 egg

2 dl sukker

1 dl potetmel

1 dl hvetemel

2 ts bakepulver

Stekes i 35 minutter på 200 °C

 

Sitron eller sjokoladekake

250 gr margarin (150gr)

500 gr sukker (300gr)

450 gr hvetemel (300gr)

3 ts bakepulver (2ts)

2 1/2 dl melk (1 stor kopp)

6 egg (3)

hvis sjokolade: tilsett kakaopulver

Rør sukker og margarin hvitt.

Ha i egg, ett av gangen. Bland så med mel og melk hver sin gang.

Sitron: Melis, vann og sitrondråper

Sjokolade: Margarin 50 gr, Melis 400gr, Kaffe 2ss, Vaniljedråper

Stekes i langpanne.

 

Sjokoladekake 1

150 gr margarin

300 gr sukker

3 egg

300 gr hvetemel

2 ts bakepulver

1 stor kopp melk

Stekes på 200 °C i ca 60 minutter

Glasur

50 gr margarin

400 gr melis

2 ss kaffe

vaniljesukker

 

Sjokoladekake 2

4 kopper sukker

4 kopper hvetemel

6 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

4 ss kakao

250 gr smelta margarin

3 kopper melk

4 egg

Smelt margarin, bland det tørre, knekk eggene, rør de sammen, ha de i

melet, ha i margarin og melk. Fordel i langpanne.

Stek i 30-35 minutter på 200°C

Glasur

150 gr smelta margarin

500 gr melis

6 ts kakao

1 egg

Smelt margarin, sikt i melis og kakao, rør i å ha i egget tilslutt

 

Sjokoladekake for store

100 gr margarin

120 gr mørk sjokolade

4 egg

1 dl hvetemel

150 gr sukker

Rund form ca 20 cm.

Smelt sjokolade og margarin.

Pisk egg, mel og sukker sammen. tilsett margarin og sjokolade

blandingen. Visp noen minutter med mikser.

Hell i form og stek ved 200 °C i ca 30 minutter.

 

Tårnkake (kransekake)

3 eggehviter

1\2 kg mandler

1\2 kg melis

1 ts hvetemel

Bland godt, lag ringer. Stek på 180 °C i 8-10 minutter

 

Tørrbakels

3 egg

1 stor kopp sukker

1 stor kopp fløte

2 ts bakepulver

mel etter behov

Pisk egg og sukker. Smelt margarinet og la det kjølne. Bland alt.

 

Tropisk aroma

115 gr margarin

280 gr sukker

2 egg

290 gr hvetemel

1 ts bakepulver

2 dl melk

1 ts kanel

1 ts muskat

Litt kakao i halve røren

Fyll

2 ss smør

250 gr melis

1 ss kakao

1 ts vaniljesukker

3 ss sterk kaffe

 

Vaniljekake

100 gr margarin

5 dl vaniljesaus

200 gr sukker

1 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

350 gr hvetemel

Stekes på 175 °C i 40 minutter

Smelt margarin, bland med vaniljesaus.

Ha i alt det tørre og rør.

Dryss med perlesukker og kanel

 

 

Brente mandler

500 gr mandler

150 gr sukker

0,5 dl vann

1 ss margarin

Rist mandlene i ovnen ved 200 °C i 10-12 minutter

Bland vann og sukker i stekepannen og kok opp.

Ha i mandlene og rør til alt ser ut som det har hvitt pulver på seg. Rør videre til alt karameliseres, bruk svak varme.

Hell over i oljet langpanne med silikon papir i.

 

Frityr røre

125 gr hvetemel

60 gr maizenna

2,5 dl vann

1 ts sitronsaft

1 ss olje (for all del ikkje olivenolje. Helst rasp, mais eller solsikke)

1 ss bakepulver

Bland det tørre og hell væska over.

Bland grovt (skal vere litt røff røre, for da blir den best).

Rull det du skal frityrsteke i maizennamel med litt krydder for deretter

å ha i frityrrøra. Steik i små porsjoner i veldig varm panne. Dersom du

bruker for svak varme vil røra trekke enormt med fett.

 

Karamellpudding

5 egg (6)

7,5 dl h-melk (8)

60 gr sukker

2 ts vaniljesukker

Piskes og siles.

Smelt 125 gr sukker til karamell i form over plate. Drei på formen så

sukkeret fordeles i bunnen. Stek puddingen 3t i vannbad.

 

Tilslørte bondepiker

12-15 grove kjeks eller 3-4 dl tørre brødsmuler

3-4 ss sukker

2 ss margarin

1-2 ts kanel

2-3 dl kremfløte

4 dl fast eplemos

Knus kjeksene eller mal brødet. Smelt margarinet i stekepanne,

bland i brødrasp, sukker og kanel. Rør godt og stek til alt er sprøtt.

Pisk fløten. Legg lagvis i en bolle.

 

 

Yoghurtkrem

1 beger (1/2 l) fruktyoghurt

1 boks fløte

1 ss sukker

2 ss rosiner

15 hasselnøtter

1/2 pl. kokesjokolade

1 appelsin

Hakk nøtter. Skjær sjokoladen i små biter. Pisk krem av fløte og sukker. Rør forsiktig sammen krem og yoghurt. Bland inn nøtter, rosiner og sjokoladebitene. desserten serveres i ei glaskål med appelsinskiver som pynt på kanten av skåla.

 

Melis og eggehvite glasur

1 eggehvite piskes stiv.

Tilsett 1/4 ts sitronsaft og ca 4 dl melis.

 

Askebegerboller

1/2 l hvetemel

litt sukker

2 ts bakepulver

2 ss margarin (smuldres i melet)

2-3 dl melk

Bollene formes som askebeger, legg en klatt syltetøy i askebegeret.

Pakk i folie. Stek ca 15 miutter på bål.

 

Marsipan

500 gr mandler

500 gr melis

1\2 - 1 eggehvite

Tragant

Skold og tørk mandlene.

Mal de 2 ganger, mal en gang sammen med melis. Bland i eggehvite og tragant.

 

Marengs

4 eggehviter

4 dl sukker

2 ts sitronsaft

1-2 ts vaniljesukker

Pisk stivt og ha på plate. Stek til gylden.

 

Rekesaus

1 boks rømme

1 bs sukker

1\4 ts sitronsaft

1 knippe salt

1-2 hvitløksbåter

dill etter smak

diverse

 

Sunndalsgraut

4 l melk

6 dl fløte

1\2 kg meierismør

7 dl hvetemel

ca 600 gr sukker

3-4 ts salt

Bruk 2 kjeler. Kok opp melk i en kjele. Kok opp smør og fløte i den andre. Småkok smør og fløte i 10- 15 minutter. Ha i mel, rør godt og bruk god tid. Spe med kokende melk, litt om gangen. Rør godt. Ha i sukker og salt. La grøten småkoke til grøten er god. Ha i kummer og hell ett tynt smørlag over pynt med kanel

 

 

Skrevet

dæven! er imponert!

Skrevet

He he he he he! DETvar imponerende. Har skrevet ned brownies aoppskriften:) MMMMMMM

 

 

Jeg kan smøre brødskive jeg...

Skal vi se:

 

Kjøp et brød, gjerne med innhold av spelt eller rug.

Bruk brødskjærer, evt brødkniv og skjær et passende stykke brød.

10 g. smør smøres ut.

1 skive hamburgerrygg

3 skiver gulost.

Agurk etter smak

 

Serveres gjerne med en kopp Twinings Earl Grey te med en dæsj melk og to ts sukker:)

 

Skrevet

må vel innrømme at det var ferdig innskrevet fra før av da. pass deg for de browniesene, er folk som har vært her som nesten har spist seg ihjel.

Skrevet

MMMMMM:) Har nesten spist meg ihjel¨på kake før.. jeg er godt trent innen kakespising! Særlig brownies

Skrevet

dytter denne litt jeg:)

Skrevet

Husk at det er eget forum for Kokebok da. Der er den masse forskjellig :)

Skrevet

Skolebrød for nybegynnere - og oss litt mer bedagelige husmødrene...

 

Jeg anbefaler Møllerens 1-2-3 boller. Følg oppskriften på pakken tilsett evt. ei ts bakepulver for at de skal bli litt luftigere. Når du har forhevet deigen, triller du ut små boller - gjerne fler enn antallet som står på pakken. Klem bollene litt flate et par tre ganger under etterheving. Rett før bollene skal i stekeovnen, lager du ei grop i midten og fyller i vaniljekrem (den ferdige fra Piano er helt OK!). Stek etter anvisning på melblandingen. Avkjøl.

 

Bland melis og melk til en tykk krem, smør på bollene og dypp dem i ei skål fylt med kokos. VOILA!

 

1-2-3 bollene kan også brukes til kanelboller.

 

Husk at sukkerinnholdet i både skolebrødene og kanelbollene vil bli høyere enn hvis du baker fra bunnen, fordi melblandingen er sukret ut fra at det ikke skal tilsettes melis eller sukker og kanel. Men ungene elsker det - og for oss bedagelige kakebakere er det jo ikke SÅ ofte at de spiser "mors"skolebrød :-)

Skrevet

dytter opp denne litt igjen jeg:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...