Queen_of_the_road*2_gull Skrevet 25. august 2007 #1 Skrevet 25. august 2007 Noen kom med forslaget om å bytte oppskrifter, så da begynner jeg. Horn eller boller uten sukker. Ca 40 stk horn, eller 35 boller. 188 gr smør/margarin 7 1/2 dl melk 125 gr gjær/ 1 pose tørrgjær 2 1/2 ts salt 2 1/2 ts malt kardemomme ca 1 kg hvetemel - kan blandes med grovere mel Bland alt det tørre (innkl. tørrgjær). Smelt smøret, som blandes med melken, skal være en fingervarm blanding (fersk gjær løses opp i blandingen om man bruker det), bland så melkeblandingen i det tørre, og elt til en smidig deig. Hev til dobbel størrelse. Trill så ut boller, eller del deigen inn i 5, og kjevle ut runde leiver, del disse inn i 8 (stjerne), og trill inn mot midten, form til horn. Pensle så med egg eller melk. Etter hev ca 15 min. Stekes ved 225 °C i ca 10 min.
Gjest Skrevet 25. august 2007 #2 Skrevet 25. august 2007 Å, så godt initiativ! Har passet en liten bebis i hele dag, og er stuptrøtt...så hjernen min fungerer dårlig - men i morgen skal jeg legge inn mine beste! Kjempeflott initiativ!
jente08&jente2010<3 Skrevet 25. august 2007 #3 Skrevet 25. august 2007 så smart:) nå har ikke jeg noen oppskrifter og bytte bort, ettersom jeg ikke har bakt noe mye, men har begynt litt nå i det siste:) blitt inspirert av dere:) men er det noen som har oppskrift på skolebrød her??:=)
3 skatter ute:) Skrevet 26. august 2007 #4 Skrevet 26. august 2007 Dessert pannekaker 1 egg 15 gr sukker 1 ts bakepulver 3 ss olje 1 1/2 dl melk mel til røre la svelle, stekes små og tykke. godt til is og sirup:) Moffeloffer 2 egg 1 kopp sukker 1 kopp melk 3 kopper hvete mel 1 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver Egg og sukker piskes sammen, resten tilsettes. Pannekaker 2 porsjoner (7 pannekaker) 2 dl hvetemel 1 krm salt 3 dl lettmelk 2 egg 1 ss margarin . Svele 2 egg 1 1/2 kopp sukker 3 kopper kefir 3 kopper hvetemel 2 ts natron Svele (MRF) 4 egg 200 gr sukker 1\2 ts vaniljesukker 1 l kefir 1 ts natron 2 ts hornsalt 250 gr hvetemel Sukker og egg piskes til eggedosis. Rør alt forsiktig sammen. Tilsett litt margarin før steking. Stek gyldne på sterk varme. Vafler 3 egg (små) 5 ss sukker 1/2 liter melk 1/2 ts bakepulver 1/2 ts salt 250 gr mel ca 3/4 dl smeltet margarin Boller, skolebrød, kanelboller 7 dl melk 200 gr margarin 100 gr gjær 2 dl sukker 2 l hvetemel 2 ts kardemomme Melk og margarin varmes, bland i alt. La heve. lag så store boller du ønsker, eventuelt annet bakverk. la etterheve. Stek ved 225 °C i 10- 15 minutter. Anisboller 700 gr hvetemel 300 gr fint rugmel 150 gr margaring 200 gr sirup 1 ts salt 1 ss anis 7 dl melk 1 pk gjær Fremgangsmåte som boller Lette horn 24 stk 100 gr margarin 350-400 gr hvetemel 50 gr gjær 2 dl varm melk 1/2 ts salt 2 egg Smuldre margarinet med 3 dl mel. varm melken. Visp eggene sammen og bland de i melka. Litt av eggene til pensling. bland i det våte i margarinet. Bland inn det tørre litt etter litt. Bak ut til horn. Stekes på 250 °C i 6-8 minutter Grovt Landbrød 2stk 800 gr hvetemel 300 gr byggmel 300 gr sammalt hvete grov 300 gr sammalt hvete fin 1 ss salt 1 pk tørrgjær 12 dl lunkent vann 1 dl olivenolje Snittes pent og stekes på 200 °C i 45 minutter gjærbakst Mandelhorn ca 24 stk. 50 gr gjær 150 gr margarin / margarin 3 dl melk 1 dl sukker 1/2 ts salt 1 egg 1 dl malte mandler ca 9 dl hvetemel Fyll 100 gr revet mandelmasse (eller 50 gr malte mandler og 50 gr melis) 2 ss smeltet margarin Luciakatter 150 gr margarin 5 dl melk 1 pk tørrgjær 1 1/2 dl sukker 1 ts kardemomme (1 ts gurkemeie) ca 15 dl hvetemel rosiner egg til pensling Smelt margarinen og tilsett melka. La det bli fingervarmt. Bland alt det tørre og rør det inn i veskeblandingen. Elt deigen godt. Strø mel over og sett deigen til heving over varmt vannbad. Ha deigen på bordet og del den i jevne emner som formes. Legg dem på opapirkladd plate og sett dem til etterhveing. Pensle med sammenpisket egg. Strø med perlesukker eller pynt med rosiner. Stekes i midt i ovnen i 12-15 miutter på 225 °C. Middelhavsknytter 25 gr gjær 4 1\2 dl vann 2 ss smeltet margarin 1 ts salt ca 600 gr hvetemel Fyll 35 gr margarin 1- 2 knuste hvitløksbåter 4 ss valmuefrø salt Lag deigen og la den heve. Kjevle deigen ut til 40x 55 cm. Rør hvitløk med mykt margarin og margarin det utover. Strø på valmuefrø og litt salt. Brett deigen i 2 og skjø i 1 1\2 cm strimler. Sno remsene sammen og legg i muffinsform. Hev knyttene. Stek midt i ovnen på 250 °C i 6-8 minutter. gjærbakst Pølsebrød 1,5 kg hvetemel Litt margarin 2 ts salt 7- 8 dl varmt vann 1 pk gjær Pariserboller 64 stk 50 gr gjær 200 gr margarin 4 dl melk 1 dl sukker 1/4 ts salt 1/4 ts hjortesalt 1 egg 13-14 dl hvetemel 1 pk vaniljekrem Smelt margarin og tilsett melk. Bland sukker, salt og hjortesalt. Tøm melkeblandingen over. Pisk egget. Tilsett noe av melet i deigen- og tørrgjæren Tilsett egget Tilsett mel til passe deig La deigen heve. Del deigen i 4, kjevle ut til leiver på 24x24 cm Del denne i 16 kvadrater, dvs 6x6 cm kvadrater Legg ca 1 ts vaniljekrem på hver bit. Brett diagiopnalene mot hverandre og press sammen slik at du får tette pakker. Legg disse med skjøten ned. Pensle med egg eller melk og strø med perlesukker Stekes ved 225 °C i ca 8-10 minutter gjærbakst Rundstykker (store) 2 kg hvetemel 11 dl lunkent vann 125 gr margarin 100 gr gjær (eller 150 gr tørrgjær) ca 2 ts salt ca 60 gr sukker Wienerbrød 32 stk 50 gr gjær 2 1/2 dl melk 500 gr hvetemel 50 gr margarin 2 ss sukker 1 ts kardemomme 1 egg 250 gr margarin til kjevling Smuldre gjæren i ein bolle. Hell på 2 1/2 dl kald mjølk og rør om til gjæren har løyst seg opp. Tilsett egg, sukker og til slutt veitemjøl. Arbeid deigen lett og til slutt eventuellt meir mjøl så deigen blir blank og smidig. Kjevl ut deigen tilei avlang kake på ca 45 x 30 cm. Ta margarinenut av kjøleskapet. Kjevle den mellom to matpapir til ei kake på 25 x 25 cm. Velt margarinen på 2/3 av deige. Brett deigkantane over margarinen. Brett deigen i tre. Begynn med den delen som er utan feitt. Snu den samanbretta deigen 1/4 omgang. Kjevle til deigen er ca 1 cm tjukk. Brett den utkjevla deigen i tre delar på ny og snu den 1/4 omgang. Kjevle på ny på same måte som førog bretti tre delar. Legg deigen i kjøleskap og lat den kvile i 15 min under eit matpapir. Kjevle enda ein gang til du har ein rektagulær leiv. Brett den, legg den i kjøleskap og la den kvile i ytterlegare 15 min. Totalt skal man da ha brettet 3 x 3 ganger. Utbaking Begynn med å skjære deigen i to med ein skarp kniv og skjære av kantene. Legg den eine delen i kjøleskapet. Kjevle deigen til ca 1/2 cm tjukkfirkant. Konvolutter: 10x10 cm, brett hvjørnen inn mot midten Snurrer: strimer på 2x40cm, snurres sammen med fyll i midten Heves 20 minutter Stekes 10-15 minutter på 225-250 °C Berlinerkranser 1 hardkokt eggeplomme 1 rå eggeplomme 4 ss sukker 125 gr margarin 3 dl hvetemel 1 eggehvite finhakkede mandler perlesukker Kni den harde eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. tilsett sukker og visp til massen er lys og skummende. Tilsett melange og hvetemel vekselvis. Arbeid deigen raskt og lett sammen. dekk med plast og la den stå i ca 1 time. Tril ut til lillefinger tykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner. Form som kranser, pensle med eggehvite og dykk de i hakkede mandler og perlesukker. Stek ved 175 °C midt i ovnen i ca 10 minutter. Banankake 4 egg 4 kopper sukker piskes sammen 4 bananer piskes / moses 2 kopper smeltet margarin (250 gr) 1 1/2 dl melk 6 kopper mel (600 gr) 4 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker 2 ts natron mos banane med gaffel og mos inn halvparten av sukkeret. Pisk egg og resten av sukkeret. Tilsett resten. Bananene tilslutt. Stekes i 30-40 minutter på 200 °C Brune pinner Ca 36 stykk 100 gr romtemperert margarin 1 dl sukker 1 eggeplomme 1 ss sirup 1 ts kanel 1\2 ts vaniljesukker 1 ts natron Ca 3 dl hvetemel 1 eggehvite til pensling 1 ss perlesukker 10 hakkede mandler Rør margarin luftig, tilsett sukker og rør. Tilsett eggeplomme, sirup, kanel, vaniljesukker, natron og hvetemel. Arbeid deigen godt sammen. La stå i kjøleskap i ca 1\2 time. Del deigen i tre og trill pølser på 25 cm, legg på stekeplaten og trykk til de er 1\2 cm tykke. Pensle med eggehviter og dryss med perlesukker og mandler. Stek ved 175 °C i 10-12 minutter. Del lengdene i 2 cm breede stenger på skrå mens de er varme. Avkjøl på rist. Brownies med kakao 400 gr margarin 1 kg sukker 8 egg 12 ss kakao 2 ts vaniljesukker 7 dl hvetemel Smelt og avkjøl margarinet. Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i margarinet, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland sammen til en jevn deig. Ha eventuelt i hakkede nøtter til slutt (se tips). Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek midt i ovnen ved 170°C i ca 40 min. Avkjøl i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter. Pynt kakestykkene eventuelt med litt melisdryss. Delfiakake 2 pl. kokesjokolade (150 g) 4 ss sterk kaffe 1 pk delfiafett 2 egg 2-3 ss sukker ca 1/2 pk. søt kjeks marsipan Pynt Geletopper, hakkede nøtter, sjokolade, hakket frukt og coctailbær Kle en form med plastfolie. Smelt delfiafettet på svak varme og la det bli avkjølt. Smelt sjokoladen i kaffen. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen under pisking. Spe forsiktig med delfiafett under kraftig pisking. Røren skal være jevn og glatt. Legg først et lag røre i fomren, så kjeks og marsipan og fyll lagvis med røre. Legg til litt frukt til pynt på toppen. Oppbevar kaken kjølig. Eplekake Liten form: Stor form: 2 egg 3 egg 125 gr sukker 200 gr sukker 125 gr margarin 200 gr margarin 125 gr hvetemel 200 gr hvetemel 2 ts bakepulver 3 ts bakepulver 1 ts 1-2 ts vaniljesukker 1 eple 1-2 epler Pisk margarin og sukker hvitt. Tilsett egg og resten av ingrediensene. Stek ved 200 °C i ca 30 minutter Fyrstekake 165 gr smør 125 gr sukker røres hvitt 2 eggeplommer 2 ss fløte 250 gr hvetemel 2 ts bakepulver Fordel 2\3 av deigen i ei lita langpanne. Fyll 250 gr malte mandler 250 gr melis 1\2 ts kardemomme 1\2 ts vaniljesukker 1\2 ts bakepulver 5 stivpiskede eggehviter Fordel fyllet over bunnen. Kjevle ut resten av deigen og legg den over som ett gitter. Pensle overflaten med eggehvite. Stek ved 175 °C i 45 minutter. Gulrotkake 4 egg 3 dl sukker 2 ts natron 1 ts salt 2 ts kanel 1 ts vaniljesukker 3 dl hvetemel 4 dl raspet gulrøtter 1 ½ dl olje Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn det tørre og oljen med en sleiv. Rør tilslutt inn raspet gulrøtter. (husk og skrelle dem). Stekes på 175 °C, i 45 minutter. Glasur og fyll 100g Philadelphiaost 50g margarin 150g melis 1 ts vaniljesukker Rør alt sammen til en hvit masse. Havremarv kjeks 500 gr havremarv 600 gr hvetemel 150 gr sukker 4 ts hornsalt 250 gr margarin 3 dl melk Bland det tørre. Smuldre margarinet som er mykt i melet m. m. Ha i melka og arbeid godt sammen. La stå i ca 1\2 time eller lenger før det kjevles og stikkes ut så store en ønsker. Kjevle tynt da de hever godt. Stekes ved 200 °C midt i ovnen i ca 10- 12 minutter. Kan bruke varmluft. Da 2 brett med lavere temperatur og lengre tid. Konfektkake 6 eggehvitter 400 gr sukker (4,5 dl) 200 gr malte mandler (3,5 dl) 200 gr strøkavring (5 dl) eller grilliermel Pisk eggehvitene stive mens du tilsetter sukkeret i tre posjoner. Pisk godt mellom hver gang. Tilsett malte mandler og strøkavring. Bland forsiktig og hell i langpanne (35x40 cm). Stek på 170 °C i20 minutter. Fyll 300 gr melis (5 dl) 300 gr margarin 2 ss vaniljesukker 6 egeplommer 3 ss bakekakao Rør sammen. Margarin på bunn. Glasur 2 plater dronningsjokkolade 50 gr kokosfett Smelt i vannbad. Kokosmakroner 3 små egg 250 gr sukker piskes til eggedosis 270 gr kokosmasse 1 ss hvetemel tilsettes. La svelle litt kaldt. Stek ved 180 grader i 8-15 minutter Kvæfjordkake 150 gr margarin 150 gr sukker Røres hvitt 5 eggeplommer tilsettes en om gangen 150 gr hvetemel 1 ts bakepulver 4 ss melk Fordel i langpanna Marengs 5 eggehviter 200 gr sukker Piskes stivt Bre over bunnen Strø 50 gr hakkede mandler over Stek ved 175 °C i ca 20 minutt Vaniljefyll 3 dl h-melk 4 ts vaniljesukker 3 ts sukker 1 1/2 ss hvete mel 1 egg Pisk godt sammen, kok opp under omrøring. Avkjøl. Tilsett en boks pisket fløte. Del kaken i to, bre fyll utover halve kaken. Legg andre halvdelen oppå. Krumkaker 1 stort egg 1 kopp sukker 1 kopp vann 1 kopp hvetemel 1 kopp potetmel 1 kopp smeltet avkjølt margarin Pisk egg og sukker godt. Ha i det øvrige og smeltet margarin til slutt. La røren stå over natten før du steker krumkakene. Kakemenn Stor oppskrift fra barnehagen 200 gr smelta margarin 6 1/2 dl sukker 6 1/2 dl melk 4 ts hjortesalt 4 ts vaniljesukker ca 1600 gr hvetemel Mørk hemmelighet Bruk en rund kakeform, 24 eller 26 cm, spørs hvor høy du vil ha kaken. Bruk plastfolie og dekk bunnen av kakeformen, la den stikke utenfor før du strammer til. Sett formen i kjøleskap før du begynner med resten. Lokk 5 plater gelatin 1 sjokoladeplate (lys eller mørk etter hva du foretrekker selv) 3 dl melk Legg gelatin platene i vann (du kan også bruke pulver). Kok opp melken. Bryt sjokolade i biter og ha denne i melken. Rør godt til det er blandet sammen. Press vannet ut av gelatinen, bland denne i. La blandingen avkjøle seg til du ser at den begynner å stivne litt i kasserollen. Da tømmer du den over i formen, drei litt på formen slik at det kommer opp over kantene. Sett denne til avkjøling. Fyll 6 dl kremfløte 4 ss melis Dette piskes til krem - den må ikke bli for hard, heller være litt løs. Så tar du en boks, liten type, ananas, denne heller du over i et dørslag og lar den renne av seg godt. Tilsett: 1\2 plate av den sjokoladen du liker best litt nøtter eller mandler om man tåler det ca 75 gr rosiner litt sitronsaft Smelt 10 plater gelatin i vannbad - eventuelt rør ut gelatinpulver i tilsvarenede mengde vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremblandingen, rør hele tiden. Fyll kremblandingen over lokket som har stivnet. Sett kaken kaldt og la det avkjøle. Muffins 50 gr smelta margarin 1 dl sukker 1 egg 1 dl melk 3 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2,5 dl hvetemel Rør margarin og sukker hvitt. Ha i egget og bland i resten. Stek ved 175 °C i ca 15 minutter. Nøttekake 4 egg 300 gr sukker 200 gr nøtter 80 gr mel 1,5 ts bakepulver 1,5 dl melk Egg og suker piskes sammen. Det tørre siktes inn. Stekes i 40 minutter på 200 °C Ostekake Bunn 1 pk kornmo 200 gr smeltet margarin Blandes sammen og trykkes ned i formen. Topp 3 dl fløte 150 gr melis 3 dl lett rømme 1 pk philadelphia light 1 pk sitrongele Kok opp 2,5 dl vann og tilsett gelepulveret. Avkjøl litt (ikke stiv). Fløte og melis piskes sammen til bløt krem. Bland osten og rømmen, og bland dette inn i kremen. Tilsett geleen i kremblandingen. Hell fyllet opp på bunnen og la dette stivne. Oreokake Liten Stor 356g 450 g Oreo Cookies 80g 100 g smeltet margarin 180g 2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet 2dl 2,5 dl melis 2,8dl 3,5 dl piska krem (cool whip / Menkomel Whipping / kremfløte) 2ss 2,5 ss sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt margarin, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form. Miks kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Miks krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter. Miks opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Margarin massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen. Rullekake 4 egg 2 dl sukker 2 1/2 dl hvetemel 1 ts bakepulver Fyll 5-6 ss syltetøy Pisk eggedosis, sikt inn mel og bakepulver. Stekes i langpanne. ca 10 minutter på 225 °C. Hvelv den på et sukra matpapir. Gni lett over med en fuktig klut mot bakepapiret. Margarin fyllet hurtig utover og rull kaka forsiktig sammen. La den ligge innpakket ei stund med skjøten ned, slik at den faster seg bedre. Risboller 3 egg 1 kopp sukker 1 plate dronning sjokolade 125 gr delfiafettt 3 ss sterk kaffe Egg og sukker piskes. Sjokolade og delfiafett smeltes, og tilsettes sammen med kaffe. Tilsett riskorn til passe boller med sjokolade. Sukkerbrød 5 egg 125 gr sukker 125 gr hvetemel 1 ts bakepulver Pisk eggedosis. Rør forsiktig inn mel og bakepulver. Stekes på 170 °C i en time. Sukkerbrød 4 egg 2 dl sukker 1 dl potetmel 1 dl hvetemel 2 ts bakepulver Stekes i 35 minutter på 200 °C Sitron eller sjokoladekake 250 gr margarin (150gr) 500 gr sukker (300gr) 450 gr hvetemel (300gr) 3 ts bakepulver (2ts) 2 1/2 dl melk (1 stor kopp) 6 egg (3) hvis sjokolade: tilsett kakaopulver Rør sukker og margarin hvitt. Ha i egg, ett av gangen. Bland så med mel og melk hver sin gang. Sitron: Melis, vann og sitrondråper Sjokolade: Margarin 50 gr, Melis 400gr, Kaffe 2ss, Vaniljedråper Stekes i langpanne. Sjokoladekake 1 150 gr margarin 300 gr sukker 3 egg 300 gr hvetemel 2 ts bakepulver 1 stor kopp melk Stekes på 200 °C i ca 60 minutter Glasur 50 gr margarin 400 gr melis 2 ss kaffe vaniljesukker Sjokoladekake 2 4 kopper sukker 4 kopper hvetemel 6 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker 4 ss kakao 250 gr smelta margarin 3 kopper melk 4 egg Smelt margarin, bland det tørre, knekk eggene, rør de sammen, ha de i melet, ha i margarin og melk. Fordel i langpanne. Stek i 30-35 minutter på 200°C Glasur 150 gr smelta margarin 500 gr melis 6 ts kakao 1 egg Smelt margarin, sikt i melis og kakao, rør i å ha i egget tilslutt Sjokoladekake for store 100 gr margarin 120 gr mørk sjokolade 4 egg 1 dl hvetemel 150 gr sukker Rund form ca 20 cm. Smelt sjokolade og margarin. Pisk egg, mel og sukker sammen. tilsett margarin og sjokolade blandingen. Visp noen minutter med mikser. Hell i form og stek ved 200 °C i ca 30 minutter. Tårnkake (kransekake) 3 eggehviter 1\2 kg mandler 1\2 kg melis 1 ts hvetemel Bland godt, lag ringer. Stek på 180 °C i 8-10 minutter Tørrbakels 3 egg 1 stor kopp sukker 1 stor kopp fløte 2 ts bakepulver mel etter behov Pisk egg og sukker. Smelt margarinet og la det kjølne. Bland alt. Tropisk aroma 115 gr margarin 280 gr sukker 2 egg 290 gr hvetemel 1 ts bakepulver 2 dl melk 1 ts kanel 1 ts muskat Litt kakao i halve røren Fyll 2 ss smør 250 gr melis 1 ss kakao 1 ts vaniljesukker 3 ss sterk kaffe Vaniljekake 100 gr margarin 5 dl vaniljesaus 200 gr sukker 1 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 350 gr hvetemel Stekes på 175 °C i 40 minutter Smelt margarin, bland med vaniljesaus. Ha i alt det tørre og rør. Dryss med perlesukker og kanel Brente mandler 500 gr mandler 150 gr sukker 0,5 dl vann 1 ss margarin Rist mandlene i ovnen ved 200 °C i 10-12 minutter Bland vann og sukker i stekepannen og kok opp. Ha i mandlene og rør til alt ser ut som det har hvitt pulver på seg. Rør videre til alt karameliseres, bruk svak varme. Hell over i oljet langpanne med silikon papir i. Frityr røre 125 gr hvetemel 60 gr maizenna 2,5 dl vann 1 ts sitronsaft 1 ss olje (for all del ikkje olivenolje. Helst rasp, mais eller solsikke) 1 ss bakepulver Bland det tørre og hell væska over. Bland grovt (skal vere litt røff røre, for da blir den best). Rull det du skal frityrsteke i maizennamel med litt krydder for deretter å ha i frityrrøra. Steik i små porsjoner i veldig varm panne. Dersom du bruker for svak varme vil røra trekke enormt med fett. Karamellpudding 5 egg (6) 7,5 dl h-melk (8) 60 gr sukker 2 ts vaniljesukker Piskes og siles. Smelt 125 gr sukker til karamell i form over plate. Drei på formen så sukkeret fordeles i bunnen. Stek puddingen 3t i vannbad. Tilslørte bondepiker 12-15 grove kjeks eller 3-4 dl tørre brødsmuler 3-4 ss sukker 2 ss margarin 1-2 ts kanel 2-3 dl kremfløte 4 dl fast eplemos Knus kjeksene eller mal brødet. Smelt margarinet i stekepanne, bland i brødrasp, sukker og kanel. Rør godt og stek til alt er sprøtt. Pisk fløten. Legg lagvis i en bolle. Yoghurtkrem 1 beger (1/2 l) fruktyoghurt 1 boks fløte 1 ss sukker 2 ss rosiner 15 hasselnøtter 1/2 pl. kokesjokolade 1 appelsin Hakk nøtter. Skjær sjokoladen i små biter. Pisk krem av fløte og sukker. Rør forsiktig sammen krem og yoghurt. Bland inn nøtter, rosiner og sjokoladebitene. desserten serveres i ei glaskål med appelsinskiver som pynt på kanten av skåla. Melis og eggehvite glasur 1 eggehvite piskes stiv. Tilsett 1/4 ts sitronsaft og ca 4 dl melis. Askebegerboller 1/2 l hvetemel litt sukker 2 ts bakepulver 2 ss margarin (smuldres i melet) 2-3 dl melk Bollene formes som askebeger, legg en klatt syltetøy i askebegeret. Pakk i folie. Stek ca 15 miutter på bål. Marsipan 500 gr mandler 500 gr melis 1\2 - 1 eggehvite Tragant Skold og tørk mandlene. Mal de 2 ganger, mal en gang sammen med melis. Bland i eggehvite og tragant. Marengs 4 eggehviter 4 dl sukker 2 ts sitronsaft 1-2 ts vaniljesukker Pisk stivt og ha på plate. Stek til gylden. Rekesaus 1 boks rømme 1 bs sukker 1\4 ts sitronsaft 1 knippe salt 1-2 hvitløksbåter dill etter smak diverse Sunndalsgraut 4 l melk 6 dl fløte 1\2 kg meierismør 7 dl hvetemel ca 600 gr sukker 3-4 ts salt Bruk 2 kjeler. Kok opp melk i en kjele. Kok opp smør og fløte i den andre. Småkok smør og fløte i 10- 15 minutter. Ha i mel, rør godt og bruk god tid. Spe med kokende melk, litt om gangen. Rør godt. Ha i sukker og salt. La grøten småkoke til grøten er god. Ha i kummer og hell ett tynt smørlag over pynt med kanel
kokosyklus Skrevet 26. august 2007 #6 Skrevet 26. august 2007 He he he he he! DETvar imponerende. Har skrevet ned brownies aoppskriften:) MMMMMMM Jeg kan smøre brødskive jeg... Skal vi se: Kjøp et brød, gjerne med innhold av spelt eller rug. Bruk brødskjærer, evt brødkniv og skjær et passende stykke brød. 10 g. smør smøres ut. 1 skive hamburgerrygg 3 skiver gulost. Agurk etter smak Serveres gjerne med en kopp Twinings Earl Grey te med en dæsj melk og to ts sukker:)
3 skatter ute:) Skrevet 26. august 2007 #7 Skrevet 26. august 2007 må vel innrømme at det var ferdig innskrevet fra før av da. pass deg for de browniesene, er folk som har vært her som nesten har spist seg ihjel.
kokosyklus Skrevet 26. august 2007 #8 Skrevet 26. august 2007 MMMMMM:) Har nesten spist meg ihjel¨på kake før.. jeg er godt trent innen kakespising! Særlig brownies
Gjest Skrevet 26. august 2007 #10 Skrevet 26. august 2007 Husk at det er eget forum for Kokebok da. Der er den masse forskjellig
Gjest Skrevet 26. august 2007 #12 Skrevet 26. august 2007 Skolebrød for nybegynnere - og oss litt mer bedagelige husmødrene... Jeg anbefaler Møllerens 1-2-3 boller. Følg oppskriften på pakken tilsett evt. ei ts bakepulver for at de skal bli litt luftigere. Når du har forhevet deigen, triller du ut små boller - gjerne fler enn antallet som står på pakken. Klem bollene litt flate et par tre ganger under etterheving. Rett før bollene skal i stekeovnen, lager du ei grop i midten og fyller i vaniljekrem (den ferdige fra Piano er helt OK!). Stek etter anvisning på melblandingen. Avkjøl. Bland melis og melk til en tykk krem, smør på bollene og dypp dem i ei skål fylt med kokos. VOILA! 1-2-3 bollene kan også brukes til kanelboller. Husk at sukkerinnholdet i både skolebrødene og kanelbollene vil bli høyere enn hvis du baker fra bunnen, fordi melblandingen er sukret ut fra at det ikke skal tilsettes melis eller sukker og kanel. Men ungene elsker det - og for oss bedagelige kakebakere er det jo ikke SÅ ofte at de spiser "mors"skolebrød :-)
jente08&jente2010<3 Skrevet 27. august 2007 #14 Skrevet 27. august 2007 dytter opp denne litt igjen jeg:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå