Gå til innhold

Lørdagskos ... og jeg vil egentlig ha biff...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hehe! kjenner meg igjen der ja! Jeg har hatt utrolig lyst på spekeskinke i kveld, noe jeg egentlig ikke har "lov" til å spise. Men jeg fant et veldig godt tips:

 

Frys ned biffen, spekeskinka eller hva nå det er du har lyst på (dypfrys-vel og merke) og hold den dypfryst i minimum 2-3 dager, det dreper de eventuelle toxoplasma gondii-eggene som er til stede. Selvfølgelig må det jo planlegges litt på forhånd, men frys det ned i god tid, så har du det klart hvis du blir fysen på noe. Tror nok det går greit å ha biffen litt rosa da, om ikke blodig...

 

Nå ligger det litt spekeskinke å venter på meg i fryseren... Er nok ikke noe jeg kommer til å spise veldig ofte, men da trenger jeg ikke å ha fullt så dårlig samvittighet hvis jeg ikke klarer å styre unna :P

 

Håper noen sier i fra hvis dette tipset er helt på jordet :) Vil jo ikke videresende udugelige tips :P

Annonse

Sist jeg var gravid fikk jeg dette tokso greiene, så denne gangen er jeg immun:) lett å si at man skal spise det man vil og ikke bry seg om hysteriet, det sa jeg sist også. pipa får en annen låt når du må ta fostervannsprøver og greier for å se om babyen er frisk fordi jeg spiste et eller annet jeg ikke burde ha gjort.

 

men det fryse ned tipset har jeg fått nå også, av både leger og en slakter faktisk, og det skal visst funke helt fint!:)

Hei du:) ingen anelse, har mistet lysten på kjøtt begge gangene jeg har vært gravid så har stort sett bare spist kylling og fisk, har ingen anelse om hva som forårsaket det.. jeg er innmari glad i rødt kjøtt og spekeskinke til vanlig så er jo mulig jeg fikk det rett før jeg ble gravid. hvem vet, men ble litt mer forsiktig etter det det skal jeg ærlig innrømme.

selv om det kanskje ikke kom frem idet forrige innlegget mitt er jeg veldig enig at det er mye hysteri rundt dette å være gravid nå, man skal jo kunne leve vanlig, men med litt måte.

Ja det er lett å si spis hva du vil, men det var det legen sa til meg. Og jeg skal erkjenne at jeg har også hatt toksoplasmose noen gang FØR jeg blev gravid, så det høres jo j-li teit ut av meg å si: bare spis! Men legen min mente at man i Norge kunne spise hva man ville, bare man var forsiktig med sushi, rå spekemat og upastørisert ost.. og det er jo ikke så vanskelig.

Det var vel egentlig det jeg prøvde å si. ;)

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...