Gå til innhold

Har vært til Danmark på ferie, og der hadde de noe de kalte guf som de hadde blant annet på kuleisen.....


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det var kjempegodt! Lignet vel litt på seig eggedosis, men ikke så søtt. Noen her som vet hva jeg mener og som har en oppskrift? Klarer ikke å glemme hvor godt det var, har sååå lyst på det he he.....

Fortsetter under...

Skrevet

Guf er rett og slett marengsmasse med gelatin... se her (og ja,- husblas er gelatinplater):

 

Guf til isvafler

 

Ingredienser:

3 æggehvider

175 g sukker

3 blade husblas

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret. Husblasen som har stået i blød, tages op af vandet og kammes så vandet løber fra. De smeltes nu evt. med lidt saft (hvis guffet skal være rosa). Når husblasen er afkølet hældes det sammen med æggehviderne.

Lad det stå koldt i køleskabet i nogle timer.

 

 

Skrevet

Og neste gang du er i Danmark så kjøper du med boksene med Guf hjem, mye lettere.

Får sånne pitteamå bokser du visper ut, gir en liter! Da får du også både med smak og forskjellige farger.

Skrevet

Tusen takk begge to! Skal prøve den oppskriften, og skal vi til Danmark igjen så skal de garantert handles!! Er skikkelig søtmons, og elsker sånt!

Skrevet

Dette kan du få kjøpt i Norge også- i butikker med bra utvalg, fesk Ultra eller Meny. Det er i påleggsbokser slik som peanøttsmør og heter Fluff.

Skrevet

Tenk at noe så godt har et så misvisende navn..he-he

 

Skal jammen notere meg oppskriften og tipset om å kjøpe Guf i Danmark :-)

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...