Gå til innhold

Hva går ketolyse ut på, og kva er ketose??


Labbetøs

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

når kroppen ikke får for mye karbohydrater begynner den å forbrenne fettlagrene, da går kroppen i ketose. Tror det var noe sånt, kort fortalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ketolysedietten er kort fortalt å spise et minimum av karbohydrater, og heller holde seg til proteiner og litt fett. Man kutter ut brød, pasta, ris, poteter, alle kornprodukter osv. Spiser rent kjøtt, ost, egg, grønnsaker (som vokser over bakken), fløte, og kan lage enkelte erstatningsprodukter med egen bakemix.

 

Når kroppen får tilført så lite som 15 g karbohydrater pr dag går den i ketose. Dvs at kroppen starter å bruke fettlagrene i kroppen som energikilde, i stedet for å bruke karbohydrater slik den er vant til å få gjennom kosten. Og slik går man ned i vekt. Man kan kjøpe ketosestix på apotek eller fra ketolyse.no som man sjekker urinen med. Ketoner skilles ut i urinen når man er i ketose og gir da utlsag på stixen. Så man kan enkelt følge med om dietten virker eller om man må kutte flere karbohydrater fra maten man spiser.

 

Understreker at ketolyse ikke er en varig kostholdsendring, men en KUR for de som skal ned 10-15 kg eller mer. Når ønsket vekt er nådd går man over til å tilføre litt og litt karbohydrater igjen, men aldri så mye som man kanskje spiste før dietten. Noe al a Fedon-kosthold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aha. Takk for svar. Da er det mye det samme som south beach, bare at sb er en varig kostholdsendring og ikke slankekur direkte. De har ellers mye av de samme prinsippene.

Hvor mye koster ketosestix, og hvor lang tid tar det før det gis utslag?

Begyndte på south beach i går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...