Mi tesoro *220307* *101109* Skrevet 8. august 2007 #1 Skrevet 8. august 2007 Har så lyst å ha ferskt brød i morgen tidlig. Hadde vært best å lage deigen i dag. Noen som har oppskrift? Går det ann å lage deigen i dag og så la det heve i kjøleskapet i natt. Så steke det i morgen?
så var vi 4 Skrevet 8. august 2007 #2 Skrevet 8. august 2007 ehm, er det ikke sånn at varmen som gjæra lager får brødet til å heve?
Kanutten & småen + Lucia Skrevet 8. august 2007 #3 Skrevet 8. august 2007 Vi lager brøddeig på kvelden og lar den heve over natten. Bruker bare mye mindre gjær enn vanlig.
Mi tesoro *220307* *101109* Skrevet 8. august 2007 Forfatter #4 Skrevet 8. august 2007 Jo vanligvis skal de jo heves på et varmt sted. Men lurte bare på om det er mulig å kaldheve eller noe slikt. Blir jo at de skal heve i mange timer.
Gjest supersnupp Skrevet 8. august 2007 #5 Skrevet 8. august 2007 bak i dag, sett det i kjøleskapet med plast over, ta det ut i morgen å la det stå ei stund på benken i morgen tidlig før du har de i ovnen.(1 t sikkert)
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 8. august 2007 #6 Skrevet 8. august 2007 gjær er levene organismer som formerer seg når det blir varmt. det er derfor brødet hever. de liker seg dårlig i kulde, derfor står pakka med gjær i kjøledisken. chiabatta foreksempel heves dritlenge. ville nok bare tatt oppi halvparten av gjære og latt det stå temperert til i morgen
Mi tesoro *220307* *101109* Skrevet 8. august 2007 Forfatter #7 Skrevet 8. august 2007 Men deigen kan ikke bli dårlig dersom den står på benken i hele natt?
Ranveig R Skrevet 8. august 2007 #9 Skrevet 8. august 2007 Rundstykker - hev over natten 25g ferskgjær (har prøvd med tørrgjær, funka dårleg) 3dl vatn 1 1/2 dl kulturmelk 3ss olje 2ts salt 600-650g mel Rør gjæren ut i kaldt vatn, tilsett resten av det våte, salt + mel, form straks til ca 16 rundstk, som settes på bakepapir på et stekebrett. Deigen er noe klissete (ev. mer mel). Dekk med fuktig håndkle (vri opp i kaldt vann). Sett i kjøleskap natten over, ev. pensle + frø. Varm ovn 225 grader, 15 min.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå