Gå til innhold

Kan brød heve i kjøleskap i løpet av natten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har så lyst å ha ferskt brød i morgen tidlig. Hadde vært best å lage deigen i dag. Noen som har oppskrift? Går det ann å lage deigen i dag og så la det heve i kjøleskapet i natt. Så steke det i morgen?

Fortsetter under...

Skrevet

ehm, er det ikke sånn at varmen som gjæra lager får brødet til å heve?

Skrevet

Vi lager brøddeig på kvelden og lar den heve over natten. Bruker bare mye mindre gjær enn vanlig.

Skrevet

Jo vanligvis skal de jo heves på et varmt sted. Men lurte bare på om det er mulig å kaldheve eller noe slikt. Blir jo at de skal heve i mange timer.

Gjest supersnupp
Skrevet

bak i dag, sett det i kjøleskapet med plast over, ta det ut i morgen å la det stå ei stund på benken i morgen tidlig før du har de i ovnen.(1 t sikkert)

Skrevet

gjær er levene organismer som formerer seg når det blir varmt. det er derfor brødet hever. de liker seg dårlig i kulde, derfor står pakka med gjær i kjøledisken.

 

chiabatta foreksempel heves dritlenge.

 

ville nok bare tatt oppi halvparten av gjære og latt det stå temperert til i morgen

Annonse

Skrevet

Men deigen kan ikke bli dårlig dersom den står på benken i hele natt?

Skrevet

Nei, bare dekk den til.

Skrevet

Rundstykker - hev over natten

 

25g ferskgjær (har prøvd med tørrgjær, funka dårleg)

3dl vatn

1 1/2 dl kulturmelk

3ss olje

2ts salt

600-650g mel

 

Rør gjæren ut i kaldt vatn, tilsett resten av det våte, salt + mel, form straks til ca 16 rundstk, som settes på bakepapir på et stekebrett. Deigen er noe klissete (ev. mer mel). Dekk med fuktig håndkle (vri opp i kaldt vann). Sett i kjøleskap natten over, ev. pensle + frø.

 

Varm ovn 225 grader, 15 min.

Skrevet

Tusen takk :D

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...