Gå til innhold

Enkel og god blåbær PAI??????


Anbefalte innlegg

Skrevet

enkel og god pai som er lett å lage??

 

såååå lyst på varm blåbærpai og vaniljeis...¨

namme....

Fortsetter under...

Skrevet

Ja, blåbærpai smaker ikke akkurat vondt, enig i det!

Her lages den slik:

 

225 g hvetemel siktes. 200 g iskaldt usaltet smør (ikke NOE annet enn usaltet smør!!) skjæres med ostehøvel og smuldres godt sammen med melet. 3/4 dl iskald skummet melk (ikke noe annet, lettmelk duger ikke, selv ikke ekstra lett) slås over og deigen samles hurtig i klump. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskap ca 2 timer.

 

Del deigen i 2 og trykk ene delen ut i paiform. Fyll med 400-500 g vaskede blåbær (gjerne iblandet LITT bringebær), dryss over 2 store ss sukker, 1/2 ss kanel (kan utelates) , 1 ss god olje, og 1/2 ts presset sitronsaft

 

Kjevl ut resten av paideigen og legg på som lokk (klem godt sammen i kanten!). Pensle med ett sammenvispet egg og dryss med brunt sukker. (ca 1 ss).

 

Stek 30 min i ovn oppvarmet til 225 grader.

 

Vaniljeis er godt til, men "frossen fløte" (pisk 1 pk fløte med 1 ts melis, bland i et par skjeer blåbærsaft (kan vris ut av litt bær....) sett denne i fryseboks til den her halvfrossen) er enda bedre. Gjerne sammen med litt friske blåbær som "lettdrysset" med sukker og oppvarmet i gryte sammen med 1 ss varmt vann..

 

Skrevet

Tuuuuusen takk!!!! :o))

Skrevet

Kjempegod blåbærkake med creme fraiche!!!

 

BØR SMAKES:)

 

BUNN:

200 g sukker

175 g smør/nargarin

3 egg

175 g hvetemel 1/2 ts bakepulver

2 ts sitronsaft

 

FYLL:

750 g blåbær

 

TOPPING:

1 beger creme fraich

2 egg

75 g sukker

 

Rør smør og sukker luftig. Ha i litt av melet og tilsett deretter eggene. Rør godt mellom hvert egg. Ha i resten av hvetemelet blandet med bakepulver. Tilsett sitronsaften

Ha deigen over i en smurt form (26 cm).

Fordel blåbærene over deigen.

Pisk sammen creme fraich, egg og sukker og fordel blandingen over blåbærene.

 

Stekes på nederste rille 180 grader i ca 1 t. ( jeg må steke den70-75min) La den stå en stund etter at den er tatt ut av ovnen slik at den får "satt" seg litt.

 

Den er litt klissete/ bløt, men utrolig god varm med is eller krem til!!

Lykke til:)

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...