Gå til innhold

Hva skal jeg gjøre med all rabarbaraen min... puttet i fryseren foreløpig!


hostogharkheledagenlang

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Heisann! Jeg har noen gode rabarbra-oppskrifter =)

 

RABARBRAKOMPOTT

Kok passe store stykker av rabarbraen i sukkerlake (med ev. litt mynte) til de er møre. Ta bitene forsiktig opp av kraften og smak til laka med sukker/ev saft. Jevn med potetmelsjevning (30g pr liter fruktsaft) når laka nesten koker. Sil til slutt krafta over rabarbraen og dryss litt sukker på toppen! =)

 

(Må løpe nå, men kommer med flere oppskrifter så snart jeg rekker!)

 

 

Hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer en til:

 

RABARBRASUPPE

250g rabarbra

1l vann med litt saft

100-130g sukker

20g potetmel

 

Rør ut potetmelet i litt av vannet

Kok opp rabarbraen, resten av vannet og sukkeret

Smak til av med en passende likør

(Ved servering passer det godt å servere med litt sæterrømme ved siden av. Mascarponekrem smaker også knall sammen med denne suppa =)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og den aller beste oppskrifta jeg har med rabarbra skal du få til slutt her:

 

RABARBRAKAKE

125g sukker

125g margarin

3egg

200g hvetemel

2ts bakepulver

2ss melk

Biter av rabarbra

Sukker+kanel (og ev perlesukker)

 

Rør sukker og margarin hvitt

Eggeplommene, sikta mel/bakepulver og melk skal tilsettes vekselsvis. Skjær inn den stivpiskede eggehviten tilslutt, og smak ev. til med noen få sitrondråper

 

Fylles i smurt springform, 22 cm. Dekk med tynne biter av rabarbra og dryss med sukker og kanel. Stekes i ca 40 min, 175 grader.

 

Håper du 'blir kvitt' noe av rabarbraen din nå! =)

 

 

Hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

smulepai

 

skjær rabarbraen i biter og vend inn sukker. mengden avhenger av hvor sur rabarbraen din er.

 

lag en paideg av mel, smør og litt avann. den skal være ganske tørr.

 

smuldre opp deigen og bland den sammen med rabarbraen og stek det i ildfast form i ovnen til deigen er gylden.

 

server med is eller vaniljesaus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel rabarbradessert.

 

Hakk rabarbra i biter.

Hakk litt fersk ingefær.

Ta i litt sukker.

Stek dette i panna med litt smør. Kjøl av litt.

 

Knus noen Digestivekjeks. Stek dette i litt meierismør. Du kan gjerne steke opp en god porsjon og putte det du ikke bruker i en tett boks.

 

Legg rabarbra og kjeks lagvis i et glass. Server med is eller krem eller vaniljekesam.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...