hostogharkheledagenlang Skrevet 19. mai 2006 #1 Del Skrevet 19. mai 2006 noen som har noen gode oppskrifter å dele med meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2 lurifakser Skrevet 19. mai 2006 #2 Del Skrevet 19. mai 2006 Heisann! Jeg har noen gode rabarbra-oppskrifter =) RABARBRAKOMPOTT Kok passe store stykker av rabarbraen i sukkerlake (med ev. litt mynte) til de er møre. Ta bitene forsiktig opp av kraften og smak til laka med sukker/ev saft. Jevn med potetmelsjevning (30g pr liter fruktsaft) når laka nesten koker. Sil til slutt krafta over rabarbraen og dryss litt sukker på toppen! =) (Må løpe nå, men kommer med flere oppskrifter så snart jeg rekker!) Hilsen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2 lurifakser Skrevet 19. mai 2006 #3 Del Skrevet 19. mai 2006 Her kommer en til: RABARBRASUPPE 250g rabarbra 1l vann med litt saft 100-130g sukker 20g potetmel Rør ut potetmelet i litt av vannet Kok opp rabarbraen, resten av vannet og sukkeret Smak til av med en passende likør (Ved servering passer det godt å servere med litt sæterrømme ved siden av. Mascarponekrem smaker også knall sammen med denne suppa =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2 lurifakser Skrevet 19. mai 2006 #4 Del Skrevet 19. mai 2006 Og den aller beste oppskrifta jeg har med rabarbra skal du få til slutt her: RABARBRAKAKE 125g sukker 125g margarin 3egg 200g hvetemel 2ts bakepulver 2ss melk Biter av rabarbra Sukker+kanel (og ev perlesukker) Rør sukker og margarin hvitt Eggeplommene, sikta mel/bakepulver og melk skal tilsettes vekselsvis. Skjær inn den stivpiskede eggehviten tilslutt, og smak ev. til med noen få sitrondråper Fylles i smurt springform, 22 cm. Dekk med tynne biter av rabarbra og dryss med sukker og kanel. Stekes i ca 40 min, 175 grader. Håper du 'blir kvitt' noe av rabarbraen din nå! =) Hilsen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
grå :) Skrevet 20. mai 2006 #5 Del Skrevet 20. mai 2006 smulepai skjær rabarbraen i biter og vend inn sukker. mengden avhenger av hvor sur rabarbraen din er. lag en paideg av mel, smør og litt avann. den skal være ganske tørr. smuldre opp deigen og bland den sammen med rabarbraen og stek det i ildfast form i ovnen til deigen er gylden. server med is eller vaniljesaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 22. mai 2006 #6 Del Skrevet 22. mai 2006 Enkel rabarbradessert. Hakk rabarbra i biter. Hakk litt fersk ingefær. Ta i litt sukker. Stek dette i panna med litt smør. Kjøl av litt. Knus noen Digestivekjeks. Stek dette i litt meierismør. Du kan gjerne steke opp en god porsjon og putte det du ikke bruker i en tett boks. Legg rabarbra og kjeks lagvis i et glass. Server med is eller krem eller vaniljekesam. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå