Jump to content
Anonym bruker

HVilken rett tar du med til en fest der alle skal bidra med noe?

Recommended Posts

Anonym bruker

HVa velger du å lage, og hva får du skryt for?

Jeg tenker ikke tilstelninger som avslutning i barnehage o.lign., men en fest med voksne mennesker som forventer gode retter.

Eventuelt: hva er det beste du får på sånne "kurvfester"?

 

Trenger råd og tips.

Helst ikke sånne tradisjonelle som "alle" har med (som focaccia, lefseruller med laks, potetsalat, o.lign.)

Anonymkode: f4cd6...391

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

En slags svinerull i tynne skiver,

Tar en svin indrefile og slår flat med en kjøtthaller.
Finhakker 1-2 sjalottløk og noe sjampinjong og steker sammen med litt salt, pepper og persille.
Smører utover kjøttet, ruller sammen og har bacon rundt.
Lar hvile i kjøleskapet ca 1 time, eller over natten.
Inn i ovnen på 150 grader med steketermometer til ca 65 grader.

Sette i kjøleskapet over natten, og dele i tynne skiver med en skarp kniv (må være kjøleskapkald helt gjennom ellers så faller den fort fra hverandre)
 

Anonymkode: a2e6f...f62

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

En slags svinerull i tynne skiver,

Tar en svin indrefile og slår flat med en kjøtthaller.
Finhakker 1-2 sjalottløk og noe sjampinjong og steker sammen med litt salt, pepper og persille.
Smører utover kjøttet, ruller sammen og har bacon rundt.
Lar hvile i kjøleskapet ca 1 time, eller over natten.
Inn i ovnen på 150 grader med steketermometer til ca 65 grader.

Sette i kjøleskapet over natten, og dele i tynne skiver med en skarp kniv (må være kjøleskapkald helt gjennom ellers så faller den fort fra hverandre)
 

Anonymkode: a2e6f...f62

Hørtes lekker ut! Kan man rulle den uten å binde med hyssing, altså?

hi

Anonymkode: f4cd6...391

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Nachos

Kyllingsalat og focaccia

Anonymkode: 51a26...6e2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Patatas bravas

scampi

mini burrito, noen ganger med taco, andre ganger bønner.
 

Anonymkode: 71d3e...1ba

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Kake

Eggerøre og spekemat 

Ostebrett

Anonymkode: 2e3f8...455

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Anonym bruker

Hjemmelaget roastbiff med stekt løk. 

Anonymkode: fdb3c...535

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Hørtes lekker ut! Kan man rulle den uten å binde med hyssing, altså?

hi

Anonymkode: f4cd6...391

Jeg pleier ikke å binde den med hyssing, men venter kanten ned mot baconet, og har baconet stramt rundt.
Den holder det fast

Anonymkode: a2e6f...f62

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Jeg lager "ofte" quiche, enten en stor eller i porsjonsformer.

Anonymkode: 10d5f...1dd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Rullade med pesto, hvitløk og ost

Anonymkode: 360f9...be0

Share this post


Link to post
Share on other sites
frk Nilsen

Broccolisalat med bacon, pestopizza med oliven og rødløk (god kald også), hummus, tomat & mozzarellasalat, artiskokkhjerter surret med parmaskinke eller serrano. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Brokkoli og skinkepai. Kjøper bare ferdig bunn. Hjemmelagde karbonader. Lasagne. Om det er varme muligheter. 
Pastasalat (kjøp litt fancy pasta, tynne skruer feks) må ha i vårløk og feta (oliven også men ha det i egen bolle) 
Er det barn med lager jeg gjerne pizzasnurrer med pølse. 
Noen ganger lager jeg roastbeef med hjemmelaget lun potetsalat. (Ha i rødløk, rømme og majones over nykokte delte poteter mens potetene fortsatt har litt lunk)

Anonymkode: 66c78...804

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Takk for mange gode forslag!

hi

Anonymkode: f4cd6...391

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Anonym bruker
23 timer siden, Anonym bruker skrev:

En slags svinerull i tynne skiver,

Tar en svin indrefile og slår flat med en kjøtthaller.
Finhakker 1-2 sjalottløk og noe sjampinjong og steker sammen med litt salt, pepper og persille.
Smører utover kjøttet, ruller sammen og har bacon rundt.
Lar hvile i kjøleskapet ca 1 time, eller over natten.
Inn i ovnen på 150 grader med steketermometer til ca 65 grader.

Sette i kjøleskapet over natten, og dele i tynne skiver med en skarp kniv (må være kjøleskapkald helt gjennom ellers så faller den fort fra hverandre)
 

Anonymkode: a2e6f...f62

Høres godt ut :)  Serveres kald? Hva er best til den?

Anonymkode: d91ee...ef5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Flere?

Anonymkode: f4cd6...391

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker
22 timer siden, Anonym bruker skrev:

Høres godt ut :)  Serveres kald? Hva er best til den?

Anonymkode: d91ee...ef5

Serverer kald ja, har den som en del av der alle har med noe, men veldig godt sammen med en brokkoli-salat.

Kan også serveres varm i tykkere skiver som middag med omtrent det samme tilbehøret man har til biff

Anonymkode: a2e6f...f62

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Quinoasalat med rå laks, mango, avokado og koriander evt bolinos med hjemmelaget avioli 

Anonymkode: 8db3f...624

Share this post


Link to post
Share on other sites
Himmel og hav

Cæsarsalat. Posjerer kyllingbryst, gjerne med litt krydder og urter i vannet, dagen før og skjærer i skiver, river hjertesalat litt grovt og blander alt med den gode dressingen jeg kjøper på delikatessebutikken (kan lage selv, men gidder ofte ikke :D), og så har jeg med krutonger, sprøstekt bacon og høvla parmesan som jeg drysser over rett før vi skal spise. Skal det være varmmat så lager jeg ofte Stifado.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mia_73

Gratinert grønn asparges med seranoskinke og parmesan. (er det mange og utenfor sesong kan det bli en kostbar affære)

Roastbiff i tynne skiver med stekt løk

Fylte egg

Bulgursalat

Dadler surret i bacon

Små kyllingspydd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...