Gå til innhold

HVilken rett tar du med til en fest der alle skal bidra med noe?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

HVa velger du å lage, og hva får du skryt for?

Jeg tenker ikke tilstelninger som avslutning i barnehage o.lign., men en fest med voksne mennesker som forventer gode retter.

Eventuelt: hva er det beste du får på sånne "kurvfester"?

 

Trenger råd og tips.

Helst ikke sånne tradisjonelle som "alle" har med (som focaccia, lefseruller med laks, potetsalat, o.lign.)

Anonymkode: f4cd6...391

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En slags svinerull i tynne skiver,

Tar en svin indrefile og slår flat med en kjøtthaller.
Finhakker 1-2 sjalottløk og noe sjampinjong og steker sammen med litt salt, pepper og persille.
Smører utover kjøttet, ruller sammen og har bacon rundt.
Lar hvile i kjøleskapet ca 1 time, eller over natten.
Inn i ovnen på 150 grader med steketermometer til ca 65 grader.

Sette i kjøleskapet over natten, og dele i tynne skiver med en skarp kniv (må være kjøleskapkald helt gjennom ellers så faller den fort fra hverandre)
 

Anonymkode: a2e6f...f62

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

En slags svinerull i tynne skiver,

Tar en svin indrefile og slår flat med en kjøtthaller.
Finhakker 1-2 sjalottløk og noe sjampinjong og steker sammen med litt salt, pepper og persille.
Smører utover kjøttet, ruller sammen og har bacon rundt.
Lar hvile i kjøleskapet ca 1 time, eller over natten.
Inn i ovnen på 150 grader med steketermometer til ca 65 grader.

Sette i kjøleskapet over natten, og dele i tynne skiver med en skarp kniv (må være kjøleskapkald helt gjennom ellers så faller den fort fra hverandre)
 

Anonymkode: a2e6f...f62

Hørtes lekker ut! Kan man rulle den uten å binde med hyssing, altså?

hi

Anonymkode: f4cd6...391

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Patatas bravas

scampi

mini burrito, noen ganger med taco, andre ganger bønner.
 

Anonymkode: 71d3e...1ba

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Hørtes lekker ut! Kan man rulle den uten å binde med hyssing, altså?

hi

Anonymkode: f4cd6...391

Jeg pleier ikke å binde den med hyssing, men venter kanten ned mot baconet, og har baconet stramt rundt.
Den holder det fast

Anonymkode: a2e6f...f62

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager "ofte" quiche, enten en stor eller i porsjonsformer.

Anonymkode: 10d5f...1dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Broccolisalat med bacon, pestopizza med oliven og rødløk (god kald også), hummus, tomat & mozzarellasalat, artiskokkhjerter surret med parmaskinke eller serrano. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brokkoli og skinkepai. Kjøper bare ferdig bunn. Hjemmelagde karbonader. Lasagne. Om det er varme muligheter. 
Pastasalat (kjøp litt fancy pasta, tynne skruer feks) må ha i vårløk og feta (oliven også men ha det i egen bolle) 
Er det barn med lager jeg gjerne pizzasnurrer med pølse. 
Noen ganger lager jeg roastbeef med hjemmelaget lun potetsalat. (Ha i rødløk, rømme og majones over nykokte delte poteter mens potetene fortsatt har litt lunk)

Anonymkode: 66c78...804

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

23 timer siden, Anonym bruker skrev:

En slags svinerull i tynne skiver,

Tar en svin indrefile og slår flat med en kjøtthaller.
Finhakker 1-2 sjalottløk og noe sjampinjong og steker sammen med litt salt, pepper og persille.
Smører utover kjøttet, ruller sammen og har bacon rundt.
Lar hvile i kjøleskapet ca 1 time, eller over natten.
Inn i ovnen på 150 grader med steketermometer til ca 65 grader.

Sette i kjøleskapet over natten, og dele i tynne skiver med en skarp kniv (må være kjøleskapkald helt gjennom ellers så faller den fort fra hverandre)
 

Anonymkode: a2e6f...f62

Høres godt ut :)  Serveres kald? Hva er best til den?

Anonymkode: d91ee...ef5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 timer siden, Anonym bruker skrev:

Høres godt ut :)  Serveres kald? Hva er best til den?

Anonymkode: d91ee...ef5

Serverer kald ja, har den som en del av der alle har med noe, men veldig godt sammen med en brokkoli-salat.

Kan også serveres varm i tykkere skiver som middag med omtrent det samme tilbehøret man har til biff

Anonymkode: a2e6f...f62

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Quinoasalat med rå laks, mango, avokado og koriander evt bolinos med hjemmelaget avioli 

Anonymkode: 8db3f...624

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cæsarsalat. Posjerer kyllingbryst, gjerne med litt krydder og urter i vannet, dagen før og skjærer i skiver, river hjertesalat litt grovt og blander alt med den gode dressingen jeg kjøper på delikatessebutikken (kan lage selv, men gidder ofte ikke :D), og så har jeg med krutonger, sprøstekt bacon og høvla parmesan som jeg drysser over rett før vi skal spise. Skal det være varmmat så lager jeg ofte Stifado.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratinert grønn asparges med seranoskinke og parmesan. (er det mange og utenfor sesong kan det bli en kostbar affære)

Roastbiff i tynne skiver med stekt løk

Fylte egg

Bulgursalat

Dadler surret i bacon

Små kyllingspydd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...