Gå til innhold

Noen som vet hva et permiteringsvarsel skal inneholde for å være gyldig?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Dette blir langt kanskje innviklet.
 

Mannen min jobber i oljebransjen og fikk permitteringsvarsel 17.mars. Der står det at pga korona så klarer de ikke å sysselsette alle arbeidstakerne osv.  Videre står det: «Før permitteringen trer i kraft skal innarbeidede timer i timebank avvikles/avspaseres. Vi kommer nærmere tilbake med iverksettelsesdato»

Han jobber rotasjon, 2 uker jobb også 4 uker avspasering.

så står det «For å få fremmet søknad om arbeidsledighetstrygd (dagpenger) oppfordrer vi deg å kontakte ditt lokale NAV arbeid ved første permitteringsdag. Kontaktinformasjon og rettigheter finner du på www.nav.no , "dagpenger ved permittering".

Videre står det info om at man kan bli innkalt til midlertidig arbeid, info om sykemelding før permittering osv.

 

Han ringte arbeidsgiver noen dager senere for å høre om når iverksettelsesdatoen er og fikk tilsvar at han skulle avvente med å registrere seg hos nav da dette bare var ett varsel. Siden hørte han ikke noe mer. Han tok kontakt med nav også og leste opp hva som stod i brevet og de sa at dette var bare ett varsel om permittering, ikke ett permiteringsbevis. Og at han måtte vente til han fikk selve permitteringsbrevet sitt. 
neste tur på jobb skulle han hatt i midten av april. Få dager før utreise fikk han Mail om at turen var kansellert. Så fikk han beskjed forrige uke at han skulle reise på jobb imorgen.

idag får han Mail fra arbeidsgiver om hvordan gå frem ovenfor nav da denne turen er midlertidig arbeid og oppgitt datoen for arbeid og avspasering han skal føre opp på meldekortet. Så virker jo som arbeidsgiver mener han er permittert, men han har jo aldri fått iverksettelsesdato fra arbeidsgiver og de sa jo selv da han ringte at dette bare er ett varsel, samme sa nav.

Har lest litt på nett og funnet hva er permitteringsbrev skal inneholde. Det skal stå blant annet hva stillingsprosent han har, når han ble ansatt, varslingsdato og iverksettelsesdato. Ingenting av dette står, uten om kanskje varslingsdato. Men i følge arbeidsgiver var bare dette et varsel om at han kunne bli permittert. Og han fikk jo Mail om at turen ut ble kansellert, hvorfor få det hvis han er blitt permittert?

Han skal selvfølgelig kontakte arbeidsgiver imorgen, men hva gjør han hvis de mener dette er brevet på at han er permittert? Han har jo ikke registrert seg hos nav. Vil han da tape penger? Han har som sagt aldri fått en iverksettelsesdato fra arbeidsgiver og det måtte han ha i følge nav for å få dagpenger. 
 

Etter siste tur han hadde offshore så var det 4 uker avspasering og hvis de mener han er permittert etter det så vil det da være 14.april. Arbeidsgiver vil da betale full lønn de to første dagene også nav de neste 18 dagene og da er vi kommet til dagens dato 11.mai. Men vil han miste disse siden han ikke har registrert seg?

 

Anonymkode: dcd14...ca5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Det må stå hvilken dato permitteringen begynner

Anonymkode: 63f6e...9b5

Takk.

det gjør det ikke. Det står bare at de kommer nærmere tilbake til iverksettelsesdato og det har han ikke fått. 
hi

Anonymkode: dcd14...ca5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det avhenger litt av infoen som skal legges ved når han registrerer seg som arbeidssøkende. Ved kun permitteringsvarsel som dokumentasjon er det som beskrevet her viktig med dato for når permittering inntrer og opplysning om dagene som arbeidsgiver betaler. Det skal også stå stillingsbrøk, dato for ansettelse, enighet mellom partene, navnet til den ansatte, hvorfor og hvor mye den ansatte er permittert. Hvis stillingsbrøk og dato for ansettelse mangler er det anbefalt å legge ved arbeidskontrakten. Er de flere enn ti arbeidstakere som permitteres må arbeidsgiver fylle ut skjemaet 76-08.03. Kan være en fordel å legge denne ved, men arbeidsgiver skal uansett sende denne inn til nav. 

Anonymkode: f9456...4a9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...