Jump to content
Sign in to follow this  
Methos 15pp

Hjelp til å tyde sædanalyse

Recommended Posts

Methos 15pp

Hei. 
 

vi har en datter født 2016 ved hjelp av icsi. Vi måtte ha hjelp pga mannens nedsatt sækvalitet. Den har vært veldig varierende med alt fra 0 i prøven, til et par stykker, et par tusen og da vi hadde prøverør var det ca 1 mill. Alle disse prøvene ble tatt da vi holdt på i 2016. Nå vurdere vi søsken forsøk og han har i den anledning tatt ny prøve 2020. Fikk denne i svar men vi skjønner ikke så mye ut av den. Er det kun funnet 85 spermier? Er det noen som har vet noe om dette og kan hjelpe og forstå hva det menes det dette svaret?🤷‍♀️ Tenkte bare å høre iallfall ☺️

A54D62B6-C5AC-4EEE-814F-9277340661C9.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

FrkKværner

Ut i fra hva jeg forstår så ja, det er funnet 85 spermier . Har mannen din F.eks vært syk i det siste kan det påvirke ekstra negativt hos en med allerede nedsatt antall/kvalitet. Det ser ut til at de ikke fikk utført ett par undersøkelser som går på bevegeligheten til spermiene samt utseende (hode og halefeil m.m). Dette fordi det rett og slett ikke var nok spermier til disse undersøkelsene. Det står at kun 24 spermier var bevegelige , resten var immobile (ikke bevegelige). .

 

(Hentet fra bioingeniøren.no-sædanalyse).


 Spermiene deles inn i tre bevegelseskategorier; i) progressivt motile, spermiene beveger seg målrettet fremover, ii) ikke-progressivt motile, spermiene beveger seg på stedet og iii) immotile, ubevegelige spermier.

Først vurderes de progressivt motile, så ikke-progressivt motile og til slutt immotile spermier. Minst 200 celler vurderes i hvert av to separate uttak. Resultatet angis som prosentandel spermier innen hver motilitetskategori av totalt vurderte spermier.

 

Spermienes morfologi Kan også kun utføres ved minst 200spermier.Andel spermier med normal morfologi beregnes. Defekter kan deles inn i fire kategorier: hodefeil, midtstykkefeil, halefeil og cytoplasmarester rundt hale og midtstykke som er større enn 1/3 av hodestørrelsen. Spermiene kan ha en eller flere defekter.

Igjen, ut i fra bioingeniøren.no sine nettsteder kan man ikke utføre Morfologi analyse pga for lavt antall. Merk at ditt sykehus kan bruke andre referanseverdier enn ett minimum på 200 spermier, men vil tippe referansen ikke er så altfor ulik å at det er årsaken.


Jeg vet ikke om du ble noe klokere eller om du ble mer forvirret av svaret mitt?😂

Share this post


Link to post
Share on other sites
Methos 15pp

Hei. Takk for at du tok deg tid til å svare. Men er det ikke slik å forstå at det er 85 spermier av en liten prøve av selve sædprøven men ikke total mengde av hele prøven ? Kan vel ikke bare være 85 stk?😥 det må jo millioner til for å bli gravid? Vi skrev en melding til legen igjen og fikk dette til svar. Kan sende med vedlegg. Blir bare enda mer forvirret. Hvordan skal vi tolke disse resultatene og deg han skriver, i dont know.

19025C53-163E-4486-9323-01F49093D396.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...