Gå til innhold

Redd 3 åring


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hun fylte nettopp 3 år og har ca fra hun var halvannet år utviklet flere og flere fobier for helt normale ting. Det startet med vann. Hun gikk fra å elske å bade til å plutselig hate det i denne alderen. Nesten hvert bad er en kamp i dag. Hun e ikke direkte redd vann, men vann på hodet derimot. Det er nesten umulig å få vasket håret hennes, selv om vi bruker alle triksene og har både dykkerbriller og dusjhatt. Hun reagerer som om vi skulle prøvd å drukne henne😳

En annen ting er dyr. De fleste dyr er hun engstelig for. Særlig hunder. Dette til tross for at besteforeldrene bor på gård og hun blir disponert for mange dyr nesten daglig. Hun er redd både små og store dyr. Til og med små harmløse insekter. Ei venninne var på besøk med den bitte lille Chua chua hunden sin i veska. Vi tenkte hun kom til å like den siden den ligner på hundekosebamsen hennes. Men neida. Den var like skummel. Hun både hyler og gråter når hun blir redd.

Ellers er hun engstelig for alt som er nytt. Og alt etter dagsformen kan hun syns det er svært ubehagelig og skummelt med mye folk rundt seg, feks på butikken. Andre dager mingler hun med ‘alle som går forbi. Merkelige greier. 

Lege/doktor hyler hun i tårer bare jeg nevner ordet. Til tross for at hun aldri har opplevd noe smertefullt der. Alt medisinsk er en kamp. Medisiner er umulige å få i henne og alle triks for å lure i henne dem på den ene eller endre måten avslører hun. Må vi en sjelden gang ty til stikkpille reagerer hun som om hun skulle blitt utsatt for kraftig overgrep😶😓 Og hun syns også det er skummelt å måle temperaturen. Til og med i øret og å smøre på kremer/salver osv osv.


Dette var bare et par eksempler, det er mye mer.

Kan legge til at hun i barnehagen blir beskrevet som en glad og sosial jente som leker godt med alle. ingen har reagert på fobier der. Hun har svært godt språk og er flink med tall og bokstaver allerede.

Hvor lenge, eller hvor langt skal det gå før vi tar kontakt med noen ang disse problemene hennes syns dere?
 

Er 3 år litt tidlig enda og muligens det meste snart vil gå seg til? Noen med erfaringer når det gjelder sære fobier hos barn?

Anonymkode: d0a06...90f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Min datter var også veldig redd for alt medisinsk. For henne hjalp det å se dr mcstuffins. Da skjønte hun til slutt at legen var for å hjelpe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...