Gå til innhold

Ta tide å komme seg videre ?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Søstra mi var gift med en mann som ikke behandlet henne bra. Han sko henne ikke men dyttet og holdt hardt henne når han ble sint. Hun gikk fra han og han oppsøkte henne noen ganger etterpå. Men det er 6 år siden nå. Han er gift og har barn nå. Men min søster står litt fast i fortiden. Kan ikke dra ett kjøpesenter like ved der han bor. Så hvis hun trenger noe der må vi handle for henne. Jeg har sagt at det virker som om han har gått videre og hun bør det også. Hun er redd for å treffe på han. Men hva kan han gjøre med henne på ett kjøpesenter? Bør hun skaffe seg hjelp med å komme seg videre? 

Anonymkode: 75682...58a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Enig med første som svarer, hun bør få hjelp til å bearbeide de traumene hun har opplevd som har gitt henne angst i etterkant.

Håper hun tar tak i det, for nå som hun lar sin angst for ham styre seg så gir hun egentlig han makt over livet hennes i dag også. Og det har han ikke - ikke hvis hun ikke gir ham den makten.

Menn som er voldelig bruker som regel å gi slipp på eks når de har skaffet seg ny partner, så sannsynligvis har hun ikke noe å frykte fra ham lenger.

Håper hun tar tak i det slik at hun kan gjøre seg fri fra fortiden og fri fra hans makt. Om hun synes det er skummelt kan du kanskje tilby deg å bli med henne? Kanskje går det også an å begynne på fvk, at de kan hjelpe henne til å se at hun trenger hjelp for å komme seg videre.

Anonymkode: 6a767...261

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har traumereaksjoner etter å ha blitt utsatt for vold.. Det er ikke noe uvanlig det altså, og kanskje vanskelig for utenforstående å forstå. Du kan i hvert fall vite at traumereaksjoner kan kjennes fryktelig fysiske ut, og at det ikke nytter å berolige med logikk (hva skal han gjøre med henne på kjøpesenter). Hun er kanskje redd for egne reaksjoner hvis hun møter på han. 

Om hun trenger behandling? Tja...kommer vel an på hvor mye dette påvirker henne i hverdagen. Er det kun å unngå kjøpesenteret er det vel greit 

 

Anonymkode: 27c58...595

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...