Gå til innhold

Når brøytebilen ødelegger privat eiendom. Krav på erstatning?😊❄️


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Brøytemannskapene har ødelagt en del av innkjørselen vår. Vi har grus på gårdsplassen vår å de har gravd 10cm ned i bakken. Vi har derfor ett område ved veien som vi kun har sand. I tillegg gravde de opp en støttemur som er 1m i lengde. Denne var murt fast med støttesteiner og har nå rast. Støttesteinene er delt i to også. Denne gikk kant i kant med grusen, men ettersom de har gravd 10cm ned har de i tillegg dratt med seg denne. Vi må derfor fylle opp med sand, grus, kjøpe nye støttesteiner og murermasse for å fikse opp i dette. Kan man klage til kommunen? Rett på kompensasjon?

Anonymkode: 796cd...643

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Var det merket da?

Jeg vet ikke hva du har rett på altså, men jeg ser han som bor på hjørnet her har satt opp sånne brøytepinner med refleks på toppen rundt hele sin mur så brøytebilen ikke skal kjøre innenfor. Vet ikke om han har gjort det bare for å være sikker eller om det er noe kommunen kan kreve av deg?

Anonymkode: 1e3fd...b4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Send en mail til kommunen med bilder. Da vil noen med ansvar ta kontakt og dere ser da om dere har krav på noe eller ei. Det er mange ulike regler rundt dette, så hva som gjelder der du bor finner du bare ut ved å kontakte kommunen. 

Mamma og pappa har ett gjerde som har blitt ødelagt pga brøytebilen. Mamma var kjempe hissig, for det hadde jo stått der i nesten tretti år uten at noe hadde skjedd. Pappa ba mamma klappe igjen, for han viste at gjerdet sto for langt ut iforhold til dette. Der veien er rett står det innenfor kravene, i krysset av veien så gjør det ikke det siden det er andre regler der. Han var bare overrasket over at det ikke hadde blitt ødelagt før. Han er en slik mann som kom på befaring når folk klaget på skader etter brøyting. Den jobben hadde han ikke når han satte opp gjerdet, men han har lært det i ettertid. 

Anonymkode: 3a1de...b58

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis muren ikke var synlig ovenfor snøen og dere ikke hadde merket den med brøytepinner stiller dere svakt. Ang underlag på bakken er det noe de til en viss grad faktisk "har lov til å ødelegge". Det er vistnok en del av det å bo i et vinterland. F.eks er der mange som får ødelagt plenen av grus som skyves over, det er innenfor vistnok.

Anonymkode: 436d4...21f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det med singel og grus kan du ikke kreve erstatning for. Det er jo bare sånn det er. 
Er ikke støttemur osv merket blir jo det også vanskelig kanskje. Sett opp pinner el kanskje. 
 

 

Anonymkode: 3b443...ddd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...