Jump to content
Anonym bruker

Tenåringen har fått kjæreste, ta «praten»...

Recommended Posts

Anonym bruker

Har ei på 16 som nylig har fått kjæreste og jeg tenker at jeg må snakke litt om sex, egne grenser og prevensjon. Har jo vært litt innom slike temaer innimellom når det har passet slik, men føler at jeg nå bør snakke litt mer rett på sak og grundigere. Vil jo også si at hun må komme til meg hvis det er et eller annet. Hvordan gjøre det minst mulig pinlig for henne? Hva har dere snakket om med deres tenåringer? Ingen snakket noen gang med meg om slike ting, så har ikke noen erfaring å høste av.

Anonymkode: 7900b...6ee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Nå er mine to eldste gutter da, men jeg har ikke snakket spesielt med dem fordi de har fått kjærester.

De vet at jeg er her, de vet hvem som er fastlegen deres og at de kan bestille time der uten at jeg vet det om de føler for å ta opp noe med legen som de ikke vil ha meg med på, de vet hvor helsesøster holder til på skolen, de vet hvilke dager det er helsestasjon for ungdom og hvilke dager det er en lege der, de vet at de får gratis prevansjon frem til de blir 18 år og hvor de kan få tak i den.

Praten om sex, grenser osv har vi tatt litt sånn innimellom, grunnlaget blir lagt gjennom en lang oppdragelse, det er ikke noe du kan fikse ved en samtale når de først har fått kjæreste.

Anonymkode: fb7d3...386

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Snakk mens dere går tur eller vasker opp eller vasker bilen eller noe annet hvor man ikke er nødt til å se på hverandre hele tiden. Det er ofte da man kan få en god snakk. Om din tenåring ikke responderer noe særlig så bare si at du er klar over at han/hun kanskje ikke synes det er så greit å snakke med deg om, men at du gjerne vil at han/hun skal vite.... og så sier du det viktigste du har tenkt på.

Anonymkode: 27e2c...28e

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Jeg husker min mamma bestemte seg for å "ta praten" med meg da jeg var 16. Way too late, for å si det sånn! 😂 

Anonymkode: 1410e...f2f

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Keep it simple...forsikre deg om at hun bruker prevensjon. Si at hun ikke skal gjøre noe hun ikke vil.

Og si at hun skal komme til deg hvis det er noe hun trenger å snakke om

Anonymkode: 0c8ac...3e3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anonym bruker

Det er litt sent å ta den praten nå om du ikke tidligere har hatt en åpen stemning om å snakke om slikt fra før. Da kan det plutselig bli veldig pinlig om mamma snakker om sex.. 

Jeg ville bare sagt noe slikt som «jeg vet jo ikke om dere har sex allerede, og det har jeg heller ikke noe med. Du bestemmer selv over egen kropp og valg. Men, jeg må jo bare si at dersom du har sex, så må du bruke kondom.» 

så tar jeg det derfra. Dersom hun/han sier «ææææh!!!! Ikke snakk om dét da!!» så hadde jeg sagt noe om at «nei, jeg skal ikke det men uansett så finner du kondomer i badeskuffen eller helsesøster deler det ut på skolen. De jeg har kjøpt er bedre enn de hun deler ut, men du velger selvsagt selv. Du kan bare ta av mine.» 

så hadde jeg evt tatt det opp senere ved andre anledninger hehe. Sånn «husk at mange gutter føler seg usikker på å bruke kondom, men det er den eneste måten å beskytte seg mot sykdommer» 

Anonymkode: 4033d...029

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Den perfekte mor, påan igjen

Det er jo litt i seneste laget nå. Hva tenker du å informere om? Sannsynligvis så vet hun veldig mye. Hun har lest på nettet, snakket med venner osv. Grunnlaget for å kunne prate åpent om slike ting uten at det blir kleint er du 10 år for sent ute med. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...