Gå til innhold

Noen som kam forklare meg konflikten mellom Israel og Palestina


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

på en mest mulig nøytral måte. Jeg vet at FN gav Israel til jødene i 1948 som følge av Holocoust, men hva ligger til grunn for konflikten og hva har skjedd egentlig?

Anonymkode: 3966c...7e1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Israel har tatt jordet som til hører Palestina! 

Palistana har blitt fanget i sitt eget land.

Anonymkode: 18f30...181

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bodde jo folk i området før Israel ble dannet. Deres etterkommere er i dag trengt sammen i Palestina. Etter hvert har Israel forsøkt å utvide grensene, og det er vel etter det at det er blitt riktig ilde. 

Som ting er nå finnes det ingen enkel løsning som vil bringe fred. Det har vært konflikt for lenge, og begge sider føler at de har retten på sin side.

Anonymkode: 82f26...73b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til det som er nevnt over, ligger det et generelt problem i at ingen av sidene anerkjenner hverandres rett til å eksistere, og da er det også umulig å forhandle frem fred. Hvordan skal f.eks. palestinerne slutte fred med staten Israel når de nekter å anerkjenne at staten Israel i det hele tatt eksisterer, og omvendt. 

Anonymkode: 1500e...d63

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som alle her allerede har fortalt. Israel mener Palestinas folk er terrorister og styrer grenser med jernhånd. Palestinerene får ikke hva de har behov for av medisiner, utstyr og mat igjennom grensene som Israel styrer. Jøder krever større og større landområder, som de mener er deres i følge bibelen, noe som gjør at Palestinerne mister landområder som de dyrker maten sin på eller som gir de inntekt. Palestinerne forsøker å stoppe Israel ved hjelp av bombeaksjoner, som Israel igjen bruker som en unnskyldning for å bombe Palestinerne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

- og i tillegg er Jerusalem en hellig by for begge folkegrupper... 

Anonymkode: a8466...d01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så er det også det at antisemittisme har tradisjon fra vår tidsregning startet. Det ligger som et bakteppe av "skyld" bak avgjørelsen om å gi Israel til jødene også selvfølgelig på grunn av 2 verdenskrig.

Det som skjedde da har også fått en enormt stor plass i historiebøkene og har fortrengt i en viss grad andre folkemord og urett som har skjedd. Jødene har fått en form for offerstatus(og det er ikke rart), noe som gjør at ethvert angrep på staten Israel og deres politikk blir sett på som antisemittisme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...