Gå til innhold

Hva taper vi på å selge huset før det har gått 1år?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi kjøpte nytt hus for 8 mnd siden og er nå nødt til å selge da vi skal gå fra hverandre og ingen har råd til å sitte med huset. Hvordan gå frem og hva taper vi?

Anonymkode: 58af8...9f3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis huset har økt i verdi vil dere måtte skatte av gevinsten tror jeg. Altså skatte en viss prosent av «overskuddet».

Anonymkode: d9077...90e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skatteetaten:

"Når reglene for skattefritak ikke er oppfylt, vil en eventuell skattepliktig gevinst skattlegges normalt som kapitalinntekt med 23 prosent i 2018 og 22 prosent i 2019. Tap vil på tilsvarende måte komme til fradrag."

Det vil ved da si at dere må skatte 22 prosent av overskuddet dere får ved salget.

Anonymkode: 18aa4...4aa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må ikke skatte av gevinsten hvis du har bodd der under 1 år. Dersom det har vært rimelig verdistigning, tror jeg at jeg hadde vurdert å vente...

Anonymkode: 8a7d1...0a3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Salg av hus er jo en prosess som kan ta tid, og om det går 1-2 mnd før dere får solgt huset, så hvorfor ikke drøye det 4 mnd? Hvis dere begge betaler på lånet imens den ene kanskje leier/kjøper en rimelig leilighet dere også deler på, så vil dere jo slippe denne unødvendige utgiften/inntekten dere ikke får når dere selger.

Hvis man har kjøpt hus sammen for 8 mnd siden, så har man vært sammen såpass lenge at et par måneders samarbeid har lite å si. Kanskje det til og med går ann å bo på hvert sitt rom i denne perioden, evt flytte hjem på gutte/jenterommet til foreldre for en periode.

Anonymkode: 1d35c...aea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er snakk om 4 mnd., klarer dere ikke vente så lenge? Det tar jo litt tid å få solgt et hus uansett. Husker ikke helt hva som er gjeldende dato for når året må har gått, lurer på om det er kontraktsmøtet? Det bør dere i hvert fall få sjekket opp, kjedelig om man bommer med en uke. Står dere derimot i fare for å tape på salget er det vel bare bra å selge før året har gått (man kan trekke fra en del kostnader).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...