Gå til innhold

Hva er egentlig forskjellen mellom pocket og innbundet bok?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er jo mye billigere med pocket, men hvorfor? Er ikke innholdet det samme som i en innbundet bok? 

Anonymkode: afb55...91a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Pocket har myk perm, og er limt, innbundet har stive permer og er nettopp innbundet. Dårligere papir i pocketboka. 

Innholdet, altså teksten, er det samme.

Anonymkode: a3b10...d4f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvaliteten på innbindingen er det som koster. En skikkelig innbundet bok vil ikke bli stygg og gå opp i liminga, bokstavelig talt, på samme måte som en pocketbok, og skal du fx ha en fagbok som skal slås opp i hundre ganger eller skolebok som skal ligge i en sekk, eller en bok du uansett skal bruke mye, er jo en innbundet mer solid (og har jevnt over penere rygg i hylla).

Endret av sug lut
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til at en innbundet bok er mer solid må man ofte vente lengre på pocketboken. Ofte blir den innbundne boken solgt en periode før pocketboken kommer.

Anonymkode: 1ec43...8c5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder skjønnlitteratur, så kommer jo boka først i innbundet, så i pocket. 

Den virkelige kostnaden ved ei bok er jo ikke selve trykkekostnaden, papiret og innbindingen, men arbeidet som ligger bak selve teksten. Det er mange timer med tekstbearbeiding, korrektur osv. Dette er det man egentlig betaler for når man kjøper den innbundne boka. 

Pocketutgaven gir boka et lengre liv i bokhandelen. Den kommer vanligvis ut et halvt år etter den innbundne utgaven, litt avhengig av tid på året (f eks først innbundet til høst/julesalget, så i pocket før f.eks påskeferien eller i juni. Bøker har jo ganske kort levetid i bokhandelen, ei bok som kommer ut før jul er som oftest ganske død i januar. Helt til pocketutgaven kommer og fører til fornyet interesse. 

Siden royalty vel ofte regnes av utsalgspris (hvis jeg husker riktig),  vil vel også kostnadene ved billigutgaven bli lavere for forlaget. 

Fagbøker er gjerne en egen greie, de kommer jo ofte bare i heftet utgave, uten at de er spesielt billige av den grunn. Men da er gjerne papirkvaliteten atskillig bedre enn i det vi ofte tenker på når vi sier pocket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og så er det en annen kjempeviktig forskjell som studenter brenner seg på stadig vekk: det er ikke nødvendigvis slik at sidetall stemmer overens mellom hardback og pocket, så en sidehenvisning må ha nøyaktig referanse til den utgaven du bruker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...