Gå til innhold

Antallet søknader om forbrukslån eksploderer


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Kan ikke se at dette har vært et tema tidligere. Over 3,5 millioner søknader om forbrukslån ble sendt inn av nordmenn i 2017: https://www.nrk.no/norge/mange-flere-soknader-om-forbrukslan-1.14040544

Det virker jo som at dette er ute av kontroll. Visstnok økte søkeantallet med 20% fra 2016, og det vil sannsynligvis stige ytterligere i 2018.

Hva synes dere om dette? Har delte meninger selv. Vil ikke være noen formynder, men det kan tyde på at mange bruker penger de ikke har. Redd for at flere nordmenn skal ende opp i gjeldsfelle med skyhøye renter og fattigdom.

Anonymkode: 72b44...721

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Det bør sies at mye avhenger av rentenivået og hva som kreves av hver individuelle bank. Det er jo ikke slik at hver eneste bank krever en rente over 50% på sine utlån. Gjennomsnittlig rente på lån til forbruk virker til å ligge et sted mellom 12 og 15%, avhengig av hvilken bank man sammenligner. Hos billigeforbrukslån.no/ er det blant annet oppgitt en rekke renteeksempler som skal reflektere det som kreves av ulike långivere. En viktig observasjon er at disse rentene ligger betydelig lavere enn det kortselskapene krever (altså: kredittkort).

Likevel er det liten tvil om at denne typen gjeld bør unngås, så langt det lar seg gjøre.

Anonymkode: 72b44...721

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...