Gå til innhold

Sliten 3barns mor trenger kjappe og sunne middagstips


Anbefalte innlegg

Skrevet

Akkurat ferdig med 2.uken på jobb etter jeg kom fra permisjon og jeg er helt utslitt😩 Og idag reiste mannen på jobb og blir vekke i 2,5 uke.

Jeg ønsker middagstips som gjerne kan fryses ned og smake like godt når det er tint eller kjappe og enkle middager å lage i hverdagen. Ungene spiser alt så bare til å fyre på med forslag. Hjernen min har sluttet å fungere for helgen så tips tas gjerne i mot 😂

Anonymkode: bc198...37b

Skrevet

Flere supper som er enkle. 

Gulrotsuppe( google etter oppskrift) 

Grønsakssuppe med pølsebiter. 

Fiskesuppe. ( fra trines matblogg) 

 

Alle disse er knallgode og fine å fryse. 😁

 

kjøttdeig og makaronigrateng

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516880420_kjttdeig_og_makaronigrateng.html

 

jeg er medlem av den gruppen på fb. Anbefales. Mye gode middagstips. 

 

 

 

Anonymkode: e0fb0...d26

Skrevet

Mitt beste tips er å koke kraft/ kjøtt i helgen og lage lapskaus, suppe, wok og gryter på det i løpet av uken. Da er basen veldig bra i hvert fall 😊

Anonymkode: 1aab5...f46

Skrevet

Pølselapskaus er gull. En pose lapskausgrønnsaker, 1pk kjøttpølser. 1 liter vann og et beger  med fond. Simsalabim! 

 

Pitabrød med kjøttboller, tzatziki og grønnsaker

 

wok med kylling

Anonymkode: a4ab5...eac

Skrevet

Forrige uke hadde de ferdig oppskjært kyllingfilet på halv pris hos Meny (tror de har det ganske rimelig på Rema også), så da ble en billig og god middag woket kylling, med en pose ferdig wokblanding med grønnsaker fra frysedisken, slumpet sammen en saus over (sweet chili, soyasaus og oystersaus), pluss ris.

Ellers trenger man jo ikke full middag hver dag, tidligere denne uken hadde vi en dag med rundstykker (grove, fra frysa, som jeg hadde bakt tidligere) med kokt skinke (pålegg) og eggerøre. Funker fjell det når en unge skal trene fra 16-17.30 og en annen fra 18-20.

Om du lager en stor porsjon god kjøttsaus, altså kjøttdeig, grønnsaker og tomatsaus, kan den fryses ned i passe porsjoner. Enkelt å ta opp og vame samtidig som du koker pasta.

Jeg jukser litt med frosne grønnsaker rett som det er, de grovkuttede og forvellede grønnsakene som er beregnet på lapskaus er faktisk veldig gode. En søndag formiddag setter du kjøtt på kok, skummer av og lar putre gjennom dagen mens du gjør andre ting. På ettermiddagen heller du i en pose eller to med frosne lapskausgrønnsaker og vips har du middag på en veldig enkel og grei måte. Varer i flere dager, eller kan fryses. Da snakker jeg om de grovkuttede grønnsakene altså, ikke de bittesmå terningene. Jeg har enda ikke fortalt mannen min at jeg jukser når jeg lager lapskaus, han tror jeg har stått og kuttet disse grønnsakene, han merker ikke at de er fra frysedisken ;) Dette er findusvarianten, men Rema og andre billigmerker har tilsvarende https://www.findus.no/produkter/perfekt-til-lapskaus

Anonymkode: b27a9...28c

Skrevet

Lag ferdig kjøttsaus til spagetti, lasagne o.l.  Da lurer jeg i diverse grønnsaker. River gulrøtter, stangselleri,  finhakket spinat, og annet jeg har. Supert å fryse ned. 

Anonymkode: 52426...75c

Skrevet

Spagettisaus er gull å ha i frysen.

Grønnsakssuppe som beskrevet over (lapskausblanding + pølser + buljong )

Kremet grønnsakssuppe, skjæres opp og settes klart på kvelden; 3 gulrøtter, 5 poteter, en halv sellerirot, 1 liter buljong, kokes mørt, kjøres med stavmikser og en dæsj creme fraiche. Server med fårepølse i biter eller spekeskinke.

Fiskegrateng fra Findus (neste ikke oppvask) og raspede gulrøtter

Tomatsuppe

Potetmos (kutt poteter kvelden før) og pølser/laks med kokte grønnsaker.

Wrap med spekeskinke, rømme og litt grønnsaker.

Shepards pie kan lages og fryses (kan også lage fiskegrateng og fryse, men det orker ikke jeg og feiger ut med Findus)

Laks eller annen fisk i folie (kan lages kvelden før og puttes rett i ovnen når du kommer hjem)

Pizzasaus + ferdig bunn + ferdigraspet ost = pizza på en to tre

Anonymkode: 54568...76f

Skrevet

Grove pitabrød med salat, mais, agurk evt ost med salatkylling eller laks. Dressing av krydret kesam. Tar  maks 10-15 min å lage, inkludert oppvarming av ovn. 

Anonymkode: e5ed6...06f

Skrevet

Tusen takk 😊

 

hi

Anonymkode: bc198...37b

Skrevet

- Blomkålgrateng - forvell blomkål og ha den i en ildfast form. Stek bacon og ha det over blomkålen. Lag hvit saus med melk eller føte og hell over. Stekes i ovnen på 180 i til den blir gyllen
- pasta med stekte laksebiter
- kyllinglår med ris og salat
- ovnsbakt laks med couscous
- fiskeform - biter av rød og hvit fisk, brokkoli, purre og gulrøtter. Ha hvit saus eller en ferdig fiskesaus over. Stek i ovnen, server med ris
- grateng med brokkoli, pasta, skinke og hvit saus
- https://www.godt.no/#!/oppskrift/4234/brokkoli-og-pastagrateng

Tenkte jeg skulle prøve denne en dag
https://meny.no/oppskrifter/kjottdeig/panert-kjottform/

Anonymkode: b84b8...484

Skrevet

du har valgt dette selv, så hvorfor sutrer du?

Anonymkode: 58807...0c4

Skrevet
Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

du har valgt dette selv, så hvorfor sutrer du?

Anonymkode: 58807...0c4

Idiot

Anonymkode: b84b8...484

Skrevet

De aller fleste hverdagsretter tar Ca 20-40 min å lage.

Det som har hjulpet meg veldig er god planlegging . Ukeshandel er gull!

Skrevet
6 timer siden, Anonym bruker skrev:

du har valgt dette selv, så hvorfor sutrer du?

Anonymkode: 58807...0c4

Ta deg en bolle a. Ingen som sutrer her.

Anonymkode: a2f9e...835

Skrevet
6 timer siden, Anonym bruker skrev:

du har valgt dette selv, så hvorfor sutrer du?

Anonymkode: 58807...0c4

Haha sutrer faktisk😂 det er da ærlig sak å si til jeg er helt utslitt nå. Etter å ha vært hjemme i 1,5 år og ikke kjent på tidsklemma, sovet til 7.30 hver dag omtrent og kunne ta livet med ro så er det en stor omveltning å måtte våkne kl 6.00 og være på jobb i 7 timer, en jobb hvor jeg  går mye og har mange tunge løft. Det går jo seg til når jeg kommer inn i rytmen igjen😂

hilsen hi, som er litt mindre utslitt i dag 🤪

Anonymkode: bc198...37b

Skrevet

Blomkålsuppe med bacon.

Kok blomkål og sleng inn halvstekte rundstykker i ovnen og ta en pust, hell av vannet, sleng oppe en klump smør og litt matfløte, salt, pepper og lys jevner, stek baconterninger ferdig!

Anonymkode: 4d9a7...7d9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...