Jump to content
M&T

Hennes egg i meg

Recommended Posts

M&T

Hei!

Jeg og min jentekjæreste planlegger og bli gravid forhåpentligvis i år. Jeg vil gå gravid, det vil ikke hun. Vi vil derfor at det første barnet skal være hennes egg som blir satt inn i meg. Jeg lurer derfor på om noen har erfaring med dette, og om noen har lyst til å fortelle om sine erfaringer. 

Vi tenger og gjøre alt av det med hormoner osv her i Norge, og så dra til Alicante (?) for selve uttaket og innsettingen. Men dette er foreløpig bare en tanke, fordi vi vet så og si ingenting..

Jeg setter stooor pris på hjelp!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Anonym bruker

Her må dere finne ut alt før dere setter i gang. Det høres ut som en veldig flott måte å løse dette på, men tror ikke det er like høy suksessrate og derfor vil jeg anta de fleste velger, og blir anbefalt, å bruke eget egg, og heller bruke samme donor i neste runde, slik at partner da kan bruke eget egg. 

Å sette inn et befruktet egg som ikke er eget regnes som eggdonasjon, det er ikke lov alle steder. I tillegg må dere finne ut om det er lov med relasjon, noen tilltater bare anonym eggdonasjon. Hvert land har ulike regler. Tror Spania har regler på anonym eggdonasjon.

Det høres ut som en flott måte å gjøre et på, men tror det i praksis er ganske tungvint. Både å samkjøre sykluser, krever mye medisiner, å sette inn et donoregg (poenget med å bruke eggdonasjon er jo kvaliteten på eggene, her vet dere ikke like mye om det, og dermed kan det blir en lengre prosess som krever flere runder enn ved vanlig eggdonasjon). 

Jeg har vennepar som har valgt å føde hver sitt barn, de har brukt samme donor, men med egne egg. Det er gjennomførbarn i Norge.

Her har dere mye dere må finne ut av. Finn klinikker i de ulike landene, spør om tips og råd derfra, i tillegg finn ut av lovverket. Selv ville jeg undersøkt Danmark, Spania og Latvia, de jobber alle med mye eggdonasjon. I tillegg ville jeg funnet ut hvordan prosessen fungerer i Norge. Selv om dere har mye penger, vil dette kunne bli veldig dyrt. Det nå også regnes med i prosessen. 

Lege fra utlandet kan skrive ut resept, så lenge medisinen er lov å bruke i Norge. Dere kan ta medisinene, men må følges opp fra gynekolog her i Norge. Det må dere finne før oppstart, det er ikke alle gyno som er villig til å hjelpe. Husk også at ofte får en ikke dekket av det offentlige, dermed blir det private priser, (gjerne ca 1000kr) for hver scan. I mine forsøk med inseminering og ivf har jeg hatt 3-8 scan, alt ettersom hvor fort eggene vokser. Dere må scannes begge to, ene for å sjekke eggenes vekst, andre for å sjekke at livmor er klar til  å ta i mot. 

Dere må ha all informasjon og bestemt dere før dere sette i gang noe, dette er krevende prosesser, og viktig at det ikke skjer feil pga manglende info. Dere må ha alle medisiner før dere starter opp. Dere vil nok bli satt på lang protokoll, den er mest krevende å gå på og også dyr pga mye medisiner i lang tid. 

Dette er fullt mulig å få til vil jeg tro, men uvanlig å gjøre. Finn ut alt før dere sette i gang. Håper dere finner en god løsning på utfordringene :)

Anonymkode: 88419...b9a

Share this post


Link to post
Share on other sites
M&T

Takk for tips og info!

Vi er i gang med ROPA metoden nå, og alt ser veldig bra ut. Partneren min sine egg skal tas ut på mandag, og fryses ned. Så krysser vi alt vi har for at injeksjonen inn i meg i september går bra. 

Dette er vårt første forsøk, så skal ikke forvente noe, men det ser veldig lovende ut☺️

Dette skjer forresten i Spania, IVF klinikken i Alicante. Utrolig profesjonelt sted hvor vi blir veldig godt ivaretatt

Share this post


Link to post
Share on other sites
dobnit

Hei! Hvordan går det med dere? Vi har akkurat startet prosessen med å bli gravide på samme måte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...