Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #1 Skrevet 15. november 2015 Har prøvd mye forskjellig i det siste, og synes nesten frossen fisk har bedre kvalitet enn fersk kjøpt i butikk. Hva synes dere? Anonymous poster hash: b35d5...004
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #2 Skrevet 15. november 2015 Jeg har nesten sluttet å kjøpe både frossen og fersk fisk i butikker. Unntaket er salmalaks, for den er som regel bra. Hender en sjelden gang jeg kjøper frossen laks, eller noen av de fylte fiskefileene, men veldig sjelden. Jeg kjøper ikke "fersk" fisk i butikk, for den er sjelden det jeg vil kalle fersk. Kan kjøpe på fiskebutikk, for der er kvaliteten langt bedre som regel - men prisen deretter. Det meste av frossenfisken er frosset, sendt til Kina for filetering, tint nok opp der til at de kan filetere den, så blir den frosset igjen og sendt tilbake til Norge. Det kaller jeg ikke ferskfrosset fisk, selv om den opprinnelig ble frosset på båten - for det var jo før den ble sendt rundt hele verden, tint opp, fryst igjen og sendt tilbake rundt jorden. Inntil vi får rett til å vite fiskedato på fisk i ferskvaren så holder jeg meg unna "fersk"fisk. Leste et sted at "fersk" fisk kan være opp til 14 dager gammel - godtatt solgt som fersk hvis den har ligget på is den tiden. Jeg har innimellom mulighet til å kjøpe fisk direkte fra båt, så da fryser jeg ned en del av det selv. Det har også hendt jeg har fått god frossenfisk fra fiskebilen, men også der kan det være litt variabelt. Anonymous poster hash: 2bac1...8e1
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #3 Skrevet 15. november 2015 Det er tragisk at det skal være så vanskelig å få tak i fisk av god kvalitet i Norge. Vil helst ikke erstatte fisken med kjøtt. Anonymous poster hash: b35d5...004
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #4 Skrevet 15. november 2015 Laksen har forresten ikke vært i Kina, synes generelt laks har bedre kvalitet enn hvit fisk. Anonymous poster hash: b35d5...004
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #5 Skrevet 15. november 2015 Laks spiser vi sjeldent, men kjøper frossen om jeg først kjøper. Og da de pakkene med fire "fileter" som kan stekes eller brukes i folie. Hvit fisk fisker jeg eller min far. Helst min far da siden har har tid til deg og elsker å fiske. Han fileterer den med en gang han er kommet i land, og fryser ned i porsjoner. Mamma og pappa har egen frys til fisk, og meg og mine søsken får mye som pappa har fisket. Er da mest lyr og torsk, men også andre typer. Makrell spiser vi alltid fersk, som tilbehør til kveldsmat eller bare som snacks. Den er det ferskeste man får, og er sjeldent mer enn et par timer gammel Anonymous poster hash: 21e78...56d
soleia Skrevet 15. november 2015 #6 Skrevet 15. november 2015 Likar den ferske laksen som vert selt i firepakning, men kjøper allers mest frosen kvit fisk. "fersk" fisk er oftast dyrare, og gjerne ikkje så fersk. Kjøper kartongar med filetar som gjerne har vorte filetert og nedfrose på båten. Og så er vi så heldige å få nedfrosne fiskefiletar frå ein fiskeglad slektning.
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #7 Skrevet 15. november 2015 Kjøper frossen fisk! Brent meg noen ganger på "fersk" fisk som har smakt dårlig. Anonymous poster hash: 7a423...ee0
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #8 Skrevet 15. november 2015 Jeg har nesten sluttet å kjøpe både frossen og fersk fisk i butikker. Unntaket er salmalaks, for den er som regel bra. Hender en sjelden gang jeg kjøper frossen laks, eller noen av de fylte fiskefileene, men veldig sjelden. Jeg kjøper ikke "fersk" fisk i butikk, for den er sjelden det jeg vil kalle fersk. Kan kjøpe på fiskebutikk, for der er kvaliteten langt bedre som regel - men prisen deretter. Det meste av frossenfisken er frosset, sendt til Kina for filetering, tint nok opp der til at de kan filetere den, så blir den frosset igjen og sendt tilbake til Norge. Det kaller jeg ikke ferskfrosset fisk, selv om den opprinnelig ble frosset på båten - for det var jo før den ble sendt rundt hele verden, tint opp, fryst igjen og sendt tilbake rundt jorden. Inntil vi får rett til å vite fiskedato på fisk i ferskvaren så holder jeg meg unna "fersk"fisk. Leste et sted at "fersk" fisk kan være opp til 14 dager gammel - godtatt solgt som fersk hvis den har ligget på is den tiden. Jeg har innimellom mulighet til å kjøpe fisk direkte fra båt, så da fryser jeg ned en del av det selv. Det har også hendt jeg har fått god frossenfisk fra fiskebilen, men også der kan det være litt variabelt. Anonymous poster hash: 2bac1...8e1 På Ultra i nærheten her, står der oppslag med slaktedato på disken. Jeg trodde de pliktet å ha dette? Anonymous poster hash: c9465...ced
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #9 Skrevet 15. november 2015 De har skjema med fangstdato for all fisk i butikkene her... Jeg kjøper stort sett fersk ørret og sei, og frossen torsk (med mindre det er skreisesong. I hverdagen er det egentlig kun disse fiskesortene det går i. Kveite, piggvar etc blir som helgemat å regne og kjøpes selvsagt fersk. Anonymous poster hash: b4e31...13a
MarianeA Skrevet 15. november 2015 #10 Skrevet 15. november 2015 Kjøper det meste av fisk fra Fiskebutikken. Alltid fersk derfra. Og jeg synes ikke det er spesielt dyrt.
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #11 Skrevet 15. november 2015 Kjøper aldri fisk, verken frossen eller "fersk". Jeg er fra kysten i Nord-Norge og MÅ ha skikkelig fisk. Dvs fisk som er virkelig fersk eller som vi selv har fryst. Fisk fra butikk er nødmat til katta, men noen ganger vil ikke engang katta spise fisken som er kjøpt i butikk! Helt vanvittig forskjell på søpla som finnes i butikker og det vi herfra er vant å spise. Skjønner meget godt at mange ikke liker fisk når det er dette som blir servert. Anonymous poster hash: 6ac52...ece
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #12 Skrevet 15. november 2015 Mest fersk, blir som regel laks eller ørret, men av og til torsk fra fiskedisken på mega. Sv og til blir det Findus-produkter også, greit å ha i fryseren når man prøver å langtidsplanlegge og ukehandle. Anonymous poster hash: 82ae8...831
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #13 Skrevet 15. november 2015 Kjøper nesten alltid direkte fra mottaket. Der er den ferskfrosset, og har heldig god kvalitet. Vi bruker stort sett bare loins her mtp barna som er redde for bein 😊 Innimellom kjøper jeg fisk båtene på kaia. Vi har det fint her i Ålesund 😊🐟 Anonymous poster hash: eb4fe...388
soleia Skrevet 15. november 2015 #14 Skrevet 15. november 2015 Mest fersk, blir som regel laks eller ørret, men av og til torsk fra fiskedisken på mega. Sv og til blir det Findus-produkter også, greit å ha i fryseren når man prøver å langtidsplanlegge og ukehandle. Anonymous poster hash: 82ae8...831 Findusfisk har svært ofte hatt seg ein tur til Asia før den hamnar i butikken. Dette medfører 20 gonger meir klimautslepp enn den lokalt foredla fisken. Difor les eg på kartongen og handlar frå meir lokale fiskeforedlarar. Men då får ein som regel naturelle filetar og ikkje ferdigmarinerte og panerte. http://nu.no/fakta/norsk-fisk-til-kina-og-tilbake-igjen-article6730-234.html
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #15 Skrevet 15. november 2015 Kjøper alltid fra fiskebilen,aldri opplevd dårlig kvalitet. Bor ved en av landets beste lakseelver så laks fisker vi selv,samme med ørret,mannen elsker å fiske. Anonymous poster hash: cfe20...f0c
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #16 Skrevet 15. november 2015 Frossen Anonymous poster hash: f1ba8...13f
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #17 Skrevet 15. november 2015 Kjøper aldri fisk, verken frossen eller "fersk". Jeg er fra kysten i Nord-Norge og MÅ ha skikkelig fisk. Dvs fisk som er virkelig fersk eller som vi selv har fryst. Fisk fra butikk er nødmat til katta, men noen ganger vil ikke engang katta spise fisken som er kjøpt i butikk! Helt vanvittig forskjell på søpla som finnes i butikker og det vi herfra er vant å spise. Skjønner meget godt at mange ikke liker fisk når det er dette som blir servert. Anonymous poster hash: 6ac52...ece Dummeste jeg har lest. Anonymous poster hash: f1ba8...13f
gale damen Skrevet 15. november 2015 #18 Skrevet 15. november 2015 Vi fisker selv i sesong, og fryser ned. "Fersk fisk" på østlandet er stort sett en motbydelig affære, og som noen andre påpeker over - "frosset på båt" sier ikke noe om hvor mange ganger den har vært tint før den kommer på ditt bord. Kvaliteten er deretter. Oppdrettslaks fortjener ikke merkelappen fisk i det hele tatt.
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #19 Skrevet 15. november 2015 Ingen av delene. Anonymous poster hash: 30007...a7c
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #20 Skrevet 15. november 2015 Jeg er heldig og får kjøpt frosset seifileter fra en pensjonert fisker som er venn av en av naboene mine. God kvalitet Ellers kjøper vi noe frossen laks på butikken og så har vi en fiskemann i nærheten med veldig god fiskemat. Bruker også denne leverandøren på jobb. Men det aller beste er nå jeg er hos foreldrene mine i Lofoten og får ordentlig fersk fisk Anonymous poster hash: c51a7...b5c
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #21 Skrevet 15. november 2015 Begge deler. Har alltid frossen Filet av laks og torsk og klippfisk i fryseren hjemme. Fersk fisk kjøper vi ofte direkte fra båtene på kaia. Vi spiser mye fisk. Anonymous poster hash: 23ff9...e68
Krumelur Skrevet 15. november 2015 #22 Skrevet 15. november 2015 Jeg har nesten sluttet å kjøpe både frossen og fersk fisk i butikker. Unntaket er salmalaks, for den er som regel bra. Hender en sjelden gang jeg kjøper frossen laks, eller noen av de fylte fiskefileene, men veldig sjelden. Jeg kjøper ikke "fersk" fisk i butikk, for den er sjelden det jeg vil kalle fersk. Kan kjøpe på fiskebutikk, for der er kvaliteten langt bedre som regel - men prisen deretter. Det meste av frossenfisken er frosset, sendt til Kina for filetering, tint nok opp der til at de kan filetere den, så blir den frosset igjen og sendt tilbake til Norge. Det kaller jeg ikke ferskfrosset fisk, selv om den opprinnelig ble frosset på båten - for det var jo før den ble sendt rundt hele verden, tint opp, fryst igjen og sendt tilbake rundt jorden. Inntil vi får rett til å vite fiskedato på fisk i ferskvaren så holder jeg meg unna "fersk"fisk. Leste et sted at "fersk" fisk kan være opp til 14 dager gammel - godtatt solgt som fersk hvis den har ligget på is den tiden. Jeg har innimellom mulighet til å kjøpe fisk direkte fra båt, så da fryser jeg ned en del av det selv. Det har også hendt jeg har fått god frossenfisk fra fiskebilen, men også der kan det være litt variabelt. Anonymous poster hash: 2bac1...8e1 På Ultra i nærheten her, står der oppslag med slaktedato på disken. Jeg trodde de pliktet å ha dette? Anonymous poster hash: c9465...ced Ja det skal man ha. Og du har iallfall rett til å få vite det hvis du spør.
Krumelur Skrevet 15. november 2015 #23 Skrevet 15. november 2015 Spiser forresten alltid fersk fisk. Unntaket er frossen fisk jeg av og til får fra foreldrene mine nordpå.
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #24 Skrevet 15. november 2015 Frossen Anonymous poster hash: b9b6a...273
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 15. november 2015 #25 Skrevet 15. november 2015 Bor i innlandet, så "fersk" fisk her er gammel. Kjøper frossen fisk fra fiskebil. Og kjøper ren fisk, stort sett laks og kveite.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå