Gå til innhold

Inspirert: Hva er dine beste tips for å spare inn på dagligvarer? U/t


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Viktig å ikke kaste noe av maten man kjøper. Har selv problemer med at vi spiser en halv agurk og lar resten ligge til den blir uspiselig. Da ender det opp med at agurken blir dobbelt så dyr.

Det kastes visst enormt mye mat fra norske husholdninger, og ikke minst fra restauranter.

 

I lengden er det billigere å drikke saft enn brus. Generelt bør man lete etter konsentrater som skal blandes opp med vann, der det er mulig. For eksempel hvis man kunne kjøpt konsentrat av hårsjampo, ville man ikke behøvd å betale for vannet i sjampoflaska.

 

Jeg mener at enkelte produkter består hovedsakelig av vann, for eksempel brus og skummet melk. Av og til kjøper jeg H-melk og blander den ut med vann, for å spare. Dette gjør meg til en vits her inne, tenker jeg :-D

 

Er det noen som har tips for å blande ut andre fett- eller sukkervarer, for å gjøre dem om til billige lettprodukter?

 

Det absolutt billigste er å leve på en rissekk og tørket kjøtt, men et akseptabelt kosthold bør også bestå av grønnsaker og pålegg.

 

Også viktig å sammenligne prisene på supermarkedene. Men det pleier jo å være gode tilbud nesten hele tida. Den "gjerriges skrekk" må være å kjøpe noe hun tror er på tilbud, og så viser det seg at varen likevel blir bippet inn til full pris.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Europris har 3 for prisen av 2 hver dag. Er en type vare hver dag, tørkepapir på tirsdager og dusjsåper på onsdag ihvertfall. Europris har og endel billig hermetikk som er ålreight, men pass opp for 3-pakninger, de er dyrere enn 3 enkle bokser.

 

Bunnpris selger

- 4 laksefileter til 29 hver mandag

- røkt kjøttpølse til 19 hver tirsdag

- strimlet svinekjøtt til 19 hver onsdag

- grillet kyllinglår for 29 hver torsdag

- kjøttdeig til 19 kr hver fredag

 

Kjøp aldri ferske kyllingfileter, fryktelig dyrt. Kjøp frosne, de er veldig fine.

 

Har du frukt som begynner å litt slapp og vassen (ikke dårlig), frys det ned og lag smoothies. Passer perfekt til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har alle butikkene rundt meg, rema,ica,obs,bunnpris,kiwi,rimi,maxi osv osv...

Kjøper MANGE av rema sine rema/landlord merker....bleier også osv;:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kjøper billig ost fra XP og rasper og fryser ned i poser, greit til hjemmelaget pizza og taco om du bruker den samme dagen. til pizza kan den være fryst.

 

kjøper kg pakker med farse og steker kjøttkaker og karbonader

 

tenker ut middag ut i fra det jeg har og hva som må brukes først. f.eks pannekaker om melken er utgått på dato.

 

egg kan ligge lenge over utgangsdato

 

kjøper billigmerker på det som ikke utgjør forskjell. dopapir, vaskepulver,juice,pasta,cornflakes f.eks fra coop. coop sitt er mye bedre enn first price.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå måtte jeg le her.. Blande ut melka med vann??? Hadde jeg aldri i verden gjort ;p Blir jo skvip da.. Derimot så drikker jeg bare skummet melk eller ekstra lett melk. Du tror vel ikke for alvor at melka er blandet ut med vann??? Årsaken til at det er skummet melk, er at de har fjernet mesteparten av fettet i melka, de har ikke blandet den ut med vann skjønner du..;))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om jeg er den rette til å svare da jeg ikke spiser kjøtt, hvete eller melk. Sparer masse på å kutte ned på kjøtt, sunt er det også. Mannen min er ikke vegetarianer, men vi har mange kjøttfrie dager i uken. Prøver å bake brød selv så ofte jeg kan, siden kjøpebrød har ekstra tilsatt hvetestivelse og gluten og kan gi allergi (Jeg fikk hveteallergi i voksen alder) Grønnsaker er ikke dyrt og lager nyydelige middager :)

 

Ellers sparer vi ikke ved å kjøpe billigting, med mindre det er liten forskjell. Har en last og det er farris bris, kjøper en del av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det er straffbart å blande ut melka med vann. Men det var flere melkemenn som gjorde det i gamle dager.

Og jeg synes at skummet melk smaker litt vasslig, så selv om den ikke er blandet ut med vann smaker den som den er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Start med aa se hva du har i skapet. Lag en ukesmeny hvor du lager middager utifra hva du allerede har, og supplerer med det du ellers trenger. Det er saa deilig aa bli kvitt bokser og glass som du har blitt vant til aa se hver gang du aapner skapet...

 

Kjoettretter som bolognese, gryteretter og lasagne kan fylles opp med masse groennsaker. Her i huset spiser vi maange gulroetter! Baade raae som snacks, dampet eller raspet i andre retter.

Hver uke lager jeg middagsplan, og tar en ukentlig handletur. Kjoeper nok melk og broed for hele uka. Ofte bare frukt/gronnsaker jeg maa handle mer av.

 

Test billigmerkene, og finn de du liker.

 

Les om hvordan du kan bruke eddik og eucalyptus olje til aa vaske huset med! Jeg kjoper en stor (billigmerke) flaske med hvit eddik, og bruker det bl.a. som rinseaid i oppvaskmaskinen, i vaskevannet for gulvvask (saa fort gulvene toerker lukter du ikke eddiken..)

Haandklaer lir ekstra myke hvis du bruker det som skyllemiddel i vaskemaskinen. Tilsett noen draaper olje hvis du vil at de skal lukte godt.

Deilig aa vite at man unngaar kjemikalier.

 

Lag dobbel porsjon middag naar du foerst er igang, frys halve, og du har middag klar for en annen dag! Paa denne maaten unngaar du aa bestille dyr take-away paa kvelder hvor du er for sliten til aa lage middag.. :)

 

Dette var det jeg kom paa i farten!

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...