Gå til innhold

Oppdaget skurv/serobe i hodebunnen på 3 åringen i dag, trodde


Birben

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Oppdaget dette på 2 åringen nå nylig jeg også. Han hadde ikke dette som baby. Trodde selv det bare var babyer som fikk dette.

 

Litt usikker på hvordan man behandler det, men har prøvd å lete litt på nett. Der stod det at man skal vaske håret med vann, eventuelt en veldig mild sjampo noen ganger i uke.

Men hvis andre her har gode tips, så mottas disse med takk:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, "godt" å høre at det er tilsynelatende normalt. Hun hadde litt skurv som baby også og da var behandlingen å smøre babyolje på det aktuelle området, la det virke over natten, gre/skrap skurven vekk med fintagget kam. Eller bare skrape med neglen....Fungerte helt fint da. Nå er det jo kanskje verre siden hun har mye hår, men får prøve samme kuren i morgen tenker jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste som hjelper er olje over natta og gre det vekk med kam dagen etter... Gjenta gjerne flere ganger hvis det er mye=)

 

I tillegg kan det være lurt å bruke en sterkere shampoo for å motvirke det senere.

Grunnen til at det kommer er mye talg i hodebunnen og det blir ikke vasket vekk av babyshampoo... Vår 4 åring hadde dette av og på helt til nå i sommer... Da gikk vi over til "voksen"shampoo i stedenfor en mild barne shampoo og etter det har han ikke fått nye skurver i hodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I salongen jeg jobber i har vi noe som heter shampeeling! Denne er fantastisk på skorper for både store og små. Den er mild og kan fint brukes i hodebunnen til 3-4 åringer. I tillegg skal man bruke en shampo som heter clear scalp. Merket på begge shampoene heter SP profesjonal og kjøpes i frisør salong.

Det er viktig at så lenge man har skorper skal man bruke shampeelingen først og clear scalp etterpå. Altså to vask. Når man er kvitt skorpene kutter du bare ut shampeelingen og bruker bare clear scalp!

Er smart og bruke bra shampo på barna deres da barneshampoene og generelt butikkshampoer ikke renser håret/hodebunnen godt nok og danner talgskorper. (fetflass)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...