Gå til innhold

Endelig kontantstøtten reduseres enda mer, over for 2 åringer til neste år!!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Idioter!! Dette er en veldig bra ting! Slutt å syt, hele suppegjengen. "noen ikke vil ha barna i barnehage" Det må være det dummeste eg har hørt! Det e jo å berøve ungan for nå dem burde få lov til å oppleve!

 

Egoister e dåkker om dåkker tar fra ungan muligheten for å gå i barnehagen, det gjør dåkker bare for dåkker sjøl.

 

Eg skal vel ikke sitte å betale for at dåkker går hjemme unødig!??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du som er idiot 12.20!!

 

Du kan ikke påstå at jeg berøver ungen min noe som helst! Jeg ønsker å oppdra ungen min selv..og ikke sette den i barnehage fra før den kan å gå!! og det er MANGE av oss som syns at det å plassere små barn i barnehage er å BERØVE barnet fra verdifull tid med foreldrene!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en fresing, må bare le her jeg sitter. Jeg har sagt flere ganger at jeg ikke skal ha barna mine 100 % i barnehagen, men jeg skal ha plass til dem 100 %. Så bruker vi plassen som vi ønsker. 6 timer 3 dager i uka som vi gjør i dag. Forskjellen er at vi selv kan velge dager ettersom det passer. Skal jeg på kafe med en venninne en onsdag sender jeg da barna i barnehagen den dagen og så får de fri på torsdagen i stedet. Nå er vi låst til bestemte dager.

 

Hvorfor jeg ikke jobber? Det er fordi vi som familie vil unngå tidsklemma, spesielt nå som vi har barn som bor hjemme og trenger oss. Ja, staten betaler for meg, det er fint. Det samme gjør staten for deg når du har permisjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg betaler forresten bare en liten sum for full plass i barnehagen, det samme gjør du. De største kostnadene der er det staten som står for. Måtte vi betale hele balletten selv hadde jeg selvsagt hadde redusert plass. Da hadde nærmest vært uforsvarlig å ha barna i barnehage for de aller fleste familier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir kvalm når folk nevner integrering i samme setning som kontantstøtte.

 

Kontantstøtten varer til barnet er 3 år. Hva er det som stopper integreringen etter tre år da?

 

Er faktisk så matt av "integreringskortet" at jeg ikke orker diskutere det en gang. Jeg syns dette er et overgrep mot familiene. Det bør også være langt billigere og i en periode gi ks til en liten gruppe mennesker enn å bygge ut flere (dårligere?) sponsede bhgplasser.

 

Hvorfor er det blitt laget så mye mas om ks? Jeg har kun brukt den til barna har blitt 2, men 3000 kroner ER faktisk endel. For oss er det halve matbudsjettet. Så den kom godt med mens vi ventet på bhgplass. Jeg forstår ikke dere som sier at ks ikke er noe å "leve" av. Dere må ha veldig mye penger..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikke jeg lest alle innleggene her, men som førskolelærer, skal jeg klappe høyt om kontantstøtta kommer bort og de pengene kan gå inn i barnehagene, ja til full dekning og til flere pedagoger i barnehage og skole!!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg går ikke på sosiale, så langt der i fra. Det er ingen av oss som betaler det en barnehageplass koster, vi betaler en smule. For tiden lever jeg på inntekter jeg selv har skapt før jeg fikk barn. Jeg solgte et firma og invisterte pengene fornuftig. Nå sitter jeg å høster overskuddet fra pengene. Jeg betaler skatt hver gang jeg tar ut penger. Dessuten har jeg en mann som tjener langt over det normale. Han jobber for tiden for utenfor hjeme for oss begge. Ingen kan komme å si at vi ikke bidrar, for vi bidrar mer enn folk flest her i samfunnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er da ytterst få som er borte fra arbeidslivet i 17 år. For de aller fleste er det snakk om noen år. Jeg "kaster" ikke bort flere år hjemme enn det enkelte bruker av friår, reise, ta opp igjen eksamener og/eller en tur innom folkhøyskole før de er ferdig med utdannelsen sin. Jeg får sansynligvis like mange år i arbeidslivet som de som ikke velger å være hjemme med barna de første årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må da provosere skattebetalerne? Det er jo de som står for nesten hele kostnaden en barnehageplass koster. Jeg, som alle andre, betaler bare en symbolsk sum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som mener dere fortjener kontantstøtta fordi barnet deres "ikke passer" til å gå i barnehagen, eller som ikke "har lyst" til å ha barna der; hvor mye er dere villige til å betale til felleskassa for et vi andre som "har lyst" til å gå hjemme skal ha mulighet til det?

 

Jeg har ikke råd. Hvis ikke dere har lyst til å øke skatten deres sånn at jeg får, la oss si, 10 000, i KS? Det er det minste jeg må ha hvis vi fremdeles skal kunne beholde hjemmet til barna våre.

Eller er kontantstøtta bare til de barna med foreldre om har god råd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men kjære vene.. det handler vel om prioritering da eller??

 

Jeg har ikke en dyr leilighet som jeg har megalån på..,og ikke dyr bil.. og derfor har jeg råd til å være hjemme med barnet mitt..

 

Om det er NOK om å gjøre..så kan man gjøre mye for å få råd.. så enkelt er det..man KAN flytte til andre deler av landet..man KAN leie leilighet istedenfor å kjøpe....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt jævlig, her er det en masse folk i krise fordi de ikke får barnhageplass slik at de kan beholde begge inntektene, mens dere bare bruker plassen litt fordi dere vil "unngå tidsklemma".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, sånn er det lagt opp her i samfunnet. Bør kanskje tenke på det før dere jubler over at staten fjerner enkelte goder fra egoister som meg. Jeg vet hvordan jeg skal ordne meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fresing? La hersketeknikkene ligge. Jeg freser ikke, jeg spør, tåler du ikke det bør du la debatten ligge. Jeg ler av deg selv jeg akkurat nå.

 

Du bekrefter jo bare det HI skriver her. Dere har råd til å ikke ha barna i bhg. For tvert kontantstøtten forsvinner for dere så skal dere ha en 100% plass. Men ikke nå, for nå skal dere ha mindre plass for å få litt bhg. plass og litt penger ikke sant? Skjønner du ikke at jeg for lengst har skjønt hva du sier?

 

Du trenger ikke være låst til bestemte dager nå heller, bare søk om fulltidsplass det, men de kronene dere får i kontantstøtte er vel livsnødvendig ...? Nei, ikke engang det. Da bekrefter du jo alt som sies.

 

Om du om mannen din går fra hverandre da? Og du har vært ute av arbeidslivet i mange mange år, hvordan skal du kunne forsørge deg selv da? Kanskje ha samme livsstandard som nå? Det går ikke det, den eneste som vil ha samme livsstandard som nå er mannen din, for han har jobbet hele tiden. Du gjør deg selv en bjørnetjeneste.

 

Ja, staten betaler for meg når jeg har permisjon, men så har jeg jobet for det før permisjonen og kommer til å jobbe for det etterpå også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men forskjellen på meg og deg er at jeg bidrar til balletten med min månedlige innbetaling av skatt. Hadde ikke de fleste gjort det hadde du heller ikke hatt mulighet til å justere tidsklemma di uten at du måtte betalt uforsvarlig mye for å ha barna dine i barnehage og kanskje da blitt tvunget til å komme deg ut i arbeidslivet likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du lenger oppe her som ikke forstår at noen kan være motstander av kontantstøtte, siden det ikke vil utgjøre noen forskjell på hvor mye den enkelte betaler i skatt osv. Ikke alle tenker på seg selv når man er for eller imot en offentlig ordning. Noen stemmer på det politiske partiet som vil komme flest mulig til gode, selv om man kanskje personlig ikke "tjener" på det f eks. Noen evner å se konsekvensene ulike ordninger får for samfunnet, og gjør seg opp en mening ut ifra det, ikke ut ifra hvorvidt man tjener på det selv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LES: hjemme med trangere økonomi, du fråtser sikkert med lønna di, man kan velge å leve med mindre penger en stund for å vær hjemme med barna sine. Nå har jeg ikke gjort det selv men all ære til de som klarer det. Og en ting til, nå har noen mindre lån enn andre, kjøpt hus tidlig eller nødvendigvis ikke i oslo som er veldig dyrt. Lær deg å unne noen noe!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg oppfattet det som fresing, det var alt. Ikke noe forsøk på hersketeknikk fra min side. Jeg tåler godt at du spør, men det er bare så synd at jeg har diskutert akkurat dette mange ganger før og føler jeg har et godt svar på alt du stiller spørsmål til.

 

Det stemmer, vi har råd til å ikke motta kontantstøtte. Det stemmer også at vi ikke søker dem inn fullt nå som vi mottar noen hundrelapper i måneden. I utgangspunktet så prøver jeg å bare ta det vi har bruk for, for det er mange som ikke har fått plass i barnehagen. Men skal staten gjøre seg vanskelig å fjerne goder jeg har, blir jeg nok til å sette meg på bakebeina selv.

 

 

Jeg har inntekter selv om jeg ikke jobber, jeg skatter også hvert eneste år for det jeg tar ut i utbytte for å ha istedet for lønn. Jeg kan dessuten gå tilbake til min gamle jobb når det skulle passe meg. Det er stor bruk for mine kvalifikasjon selv om jeg skulle være hjemme 10 år i strekk. Jeg er ikke dum selv om jeg er hjemme med barna noen år.

 

 

Går vi fra hverandre vil begge muligens havne i tidsklemma, begge får litt mindre å rutte med. Men jeg har nok verdier å ta av, så livsstandarden min blir ikke så veldig forskjellig. Men det er klart, det er dyrere å være enslig enn to, i alle fall når en har barn.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folkens!

Husk at det er mye gøyere å diskutere sak, enn å slenge dritt til hverandre.

Det er lov å være uenig. Skjerpings!

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har noen tenkt på at føre de kom med dette hadde de tenkt å gi innvandrene 10000 i ks. Så da kan jeg heller nøye meg med dette enn at vi nordmenn skulle bare ha 3300 og de andré skulle hatt 10000.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir helt matt jeg! Hvorfor i alle dager er det bra? Er det ikke bra at man kan ha barna sine hjemme?

 

For en liten stund siden skrev jeg et innlegg på bim om at sønnen min på litt over året sleit med tilvending i barnehagen.. Jeg er gravid og går hjemme nå. Gud så mye pepper jeg fikk fordi jeg lot sønnen min gå i barnehage, han har det mye bedre hjemme med mamma'n sin!

..men når det kommer til å kutte ut/ned kontantstøtta, da er det plutselig bra, fordi "man har værsågod å komme seg ut å jobbe!"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

 

Jeg syns det er irriterende at mennene til alle her inne omtrent skal jobbe og slite mens kvinnene skal gå hjemme i evigheter og kose seg hjemme og putte ungene i barnehage en dag innimellom når det ikke passer seg å ta med ungen på kafè eller shopping og venninne besøk.

 

Hvorfor kan ikke dere få stumpen ut i arbeid og så kan MANNEN gå hjemme til ungene er 3 år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...