Gå til innhold

Endelig kontantstøtten reduseres enda mer, over for 2 åringer til neste år!!


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Bare et tidspørsmål når den fjernes for godt!

De som virkelig vil være hjemme mee ungene sine har da også nok økonomi til det og er ikke avhengig av en kontantstøtte vil jeg tro, ellers er det jo bare og brette opp armene og komme seg ut i jobb!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor sier du "endelig" Hvilken beydning har det for deg da??? Er det bare fordi du ikke unner folk ¨å være hjemme med ungene lengst mulig eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er jammen full av forståelse for andre HI. Ser ikke hvorfor du er så glad for det. Hadde den fortsatt vært der så kunne jeg gått hjemme lenger, men nå må jeg altså ut i jobb og det er greit det også, men hadde lyst til å være lenger hjemme med lillemann. Syns det var et unødvendig innlegg. Skjerp deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unner selvsagt folk og få være hjemme med ungene sine, men når man foretar en slik prioritering så har man da nok økonomi til og kunne gjøre det enten man tjener godt eller ikke!

 

Tviler sterkt på at noen velger og være hjemme med barnet sitt for og motta 3200 kroner i måneden? i tillegg er det bra for foreldrene og komme seg ut i jobb og gjøre seg attraktive for arbeidslivet og tjene opp til pensjon til de blir gamle.

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er ganske dum i hodet Hi som ikke skjønner at den summen kan være avgjørende for om man har råd ti å gå hjemme de åra ekstra. Tenk før du prater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er totalt i mot å kalle folk jeg ikke kjenner for dum i hodet, men du må være det HI. Tenk før fingrene flyr over tastene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Jeg hadde lyst til å være lenger hjemme med lillemann"...

 

Vel, vet du, det har jeg også. Men som de fleste andre foreldre har jeg ikke råd til å ikke jobbe. De få tusenlappene kontantstøtta utgjør forandrer ingenting på det.

Så kan du forklare meg hvorfor DU, som tydeligvis har en mann som tjener nok til at du kan gå hjemme med KS, skal kunne bli betalt av fellesskapet for å sulle hjemme, mens JEG må ut i jobb og bidra til at de som har bedre råd enn meg kan være hjemme med sine barn?

 

Kontantstøtta er diskriminerende, da den ikke er et reelt tilbud til alle, men kun til det fåtallet som har råd til det. De pengene bør heller brukes på f.eks. utvidelse av foreldrepermisjonen, noe ALLE foreldre får glede av.

 

Ikke Hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med dem der den summen IKKE er nok til at en av foreldrene kan gå hjemme? Blir det ikke veldig urettferdig at kun de som har råd til å unnvære en hel inntekt kan gå lenger hjemme med barna sine?

 

Burde ikke heller de pengene gå til noe ALLE foreldre kan få nytte av?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ærlig talt for noen sytepaver, i dette landet har vi verdens beste permisjonsordninger, både med utbetaling og når det gjelder lengde på foreldrepermisjon, prøv og flytt til f.eks Frankrike, der har det på langt nær så lang permisjon som Norge!

 

Nei, mange nordmenn er blitt skikkelig forvent, de gjør krav på alt de kan i mange tilfeller.

Kontantstøtte fantes ikke da jeg var baby, min mor måtte ut i jobb da jeg var 5 måneder for ellers hadde vi ikke klart oss.

Regner med min far var hjemme og passet meg, siden mamma jobbet nattevakter på den tiden.

 

Slutt og syt og innse at vi bor tross alt i et av verdens beste land, til tross for uenigheter!

 

Ikke Hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har tydeligvis ikke sett deg inn i saken. Det koster samfunnet penger å fjerne kontantstøtten, vi trenger flere barnehageplasser. Eneste grunnen til at den blir fjernet er for å få bedre intrigering av våre nye landsmenn. Hvorfor skal jeg og mitt barn lide fordi innvandrere ikke klarer å intrigere seg. Snakk om å skape fordommer mot innvandrere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor lider du og barnet ditt fordi du, som de fleste andre, SELV må ut og tjene til livets opphold?

Hvorfor skal gleden ved å kunne være lenger hjemme med barna sine kun være noen få utvalgte forunt?

Hvorfor skal ikke de som velger å ikke jobbe betale for sine valg selv? Hvorfor kan ikke DU gå ut å jobbe og betale skatt så JEG får råd til å gå hjemme med MINE barn?

 

For øvrig synes jeg integrering av de minste er et helt fint argument for å fjerne kontantstøtten. Innvavdrerbarna havner i bakpå sosialt og språklig fordi de ikke deltar i barnehage med norske barn. De fortjener bedre forutsetninger enn som så, og bør ikke måtte lide for foreldrenes valg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Synes det er helt greit jeg at de som tjener godt og dermed bidrar mest til felleskapet, skal kunne gå litt lenger hjemme med barna sine. Det er så typisk norsk at alle skal få det samme, uansett om de får lønn av Nav eller om de er direktører.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De som tjener godt (eller rettere sagt; de med MENN som tjener godt) må gjerne gå hjemme til unga er 40 for min del, men de får betale for det selv og ikke forvente at de som tjener mindre enn dem skal betale for kontantstøtta.

 

Kontantstøtta er vel først og fremst ment som et tilbud til BARNA, ikke til arbeidssky mødre som vil "kose seg hjemme". Mener du barn av foreldre med mye penger fortjener mer å gå hjemme med mor enn barn av foreldre som ikke tjener like godt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktisk aldri hørt makan til misunnelighet! Er du så ignorant at du virkelig ikke skjønner at de få tusenlappene der kan for veldig mange være akkurat avgjørende om man kan være hjemme med barna sine eller ikke?

Jeg ville tro at de aller fleste av mødrene som mottar kontantstøtte velger det for å være så lenge hjemme sammen med barna sine som mulig,ikke for å "kose seg hjemme" som du kaller det. At du virkelig kan få det til å høres egoistisk ut at man vil være hjemme med barna istedet for å ha de i barnehage er helt utrolig. Du er en sytepave som virkelig ikke unner andre å kunne gjøre som de vil. Blir helt forferda over at voksne mennesker kan være så smålige og fordomsfulle! Min datter er nå 3 år,men fram til nå har jeg kun hatt henne 2 dager i uken i barnehage,for at hun skal kunne være med andre barn. Og resten av dagene jeg har vært hjemme med henne har vært utrolig bra for både henne og meg for å styrke båndet mellom mor og datter. Jeg har nyti hvert eneste sekund jeg har vært hjemme med henne,og eneste grunnen til at jeg har kunnet gjøre det,er pga av det lille jeg har fått i kontantstøtte og at jeg har sluppet å betale full barnehage plass. Jeg valgte heller å leve med litt trangere økonomi enn å ha datteren min i full barnehage. Fantastisk ordning som det er synd nå blir slutt på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig hvor lite innsikt du og en del andre har ..

Jeg kom tilbake til jobb og mannen hadde pappaperm , Så helt ut av det blå fikk jeg permisjonsvarsel fra jobben . Siden vi fikk kontantstøtte !!

Har du tenkt på den prøblemstillingen. ?

Hva med de som har spesielle behov ?

Du har garantert fått noe ikke andre har iløpet av livet ditt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg for min del synes det er helt greit at støtten er redusert med et år. Jeg tror avve barn fra 2 års alder har veldig godt av å gå i barnehage og mange holdes hjemme fordi foreldrene vil ha pengene ikke for barnets ve og vel.

 

At kontantstøtten økes til 5000 fra ungen min er 1 til 1 1/2 vil gi oss muligheten til at jeg kan være hjemme fulltid det halvåret, han skal begynne iallefall deltid i bhg etter det for jeg mener barn har god nytte av denne sosialiseringen, samt at vi trenger pengene på at jeg kommer ut i arbeid. Og jeg vil ut i arbeid!!

 

Jeg er enig i at de som vil gå hjemme med ungene også har råd til det uten kontantstøtte, men folk er grådige og late.

 

Når du derimot skal ha ungen i bhg må man jobbe, for ikke nok med at kontantstøtten forsvinner, man må også betale for bhg plass, man må jobbe da, og det virker som mange kvinner ikke vil ut i jobb.

Men jeg vil ikke jobbe og jobbe for å betale for de damene som er for late til å jobbe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo 10:24, jeg skjønner at de tusenlappene er avgjørende for at NOEN kan gå hjemme med barna.

Jeg skjønner også at de tusenlappene ikke er nok for at ANDRE igjen skal få være hjemme med barna.

 

Så mottakere av KS er vel de siste som skal prate om egoisme. Eller hva sier du, er du villig til å gå ut å jobbe og betale mer i skatt slik at JEG kan ha råd til å gå hjemme med mine barn?

Supert at DU har nytt å gå hjemme med ditt barn. Unner du andre det samme? Er du villig til å betale mer skatt slik at KS kan økes slik at tilbudet blir reelt for alle?

 

Du har gjennom innlegget ditt kalt meg både misunnelig, ignorant, sytepave, smålig og fordomsfull. Jeg anbefaler deg å komme deg ut blant folk igjen og kanskje til og med lære hvordan du diskuterer med andre uten å ty til personangrep på de som er uenige med deg. Håper du lærer dattera di at det ikke er greit å kalle fremmede for ufine ting, hvis ikke bør hun komme seg i barnehagen straks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg ikke lest alle innleggene..så vet ikke om noen nevner det før..

 

MEN.. er dere klar over at en barnehageplass koster MYE mer enn det vi faktisk betaler? Maksprisen er 2330.. som foreldene betaler.. men det å ha et barn i barnehage fulltid koster faktisk tilsammen oppimot 5000-6000 kr.. altså det vi betaler + en sum som tilsvarer kontantstøtten..

 

ALLE som har barn som barnehage får dekket denne summen av staten/skattepengene...

 

Det at noen velger å la være å ha ungene i barnehagen og heller motta denne summen får være opp til den enkelte...,

 

Vi (ja for jeg har dattra mi i barnehage) mottar like mye penger som de som har ungene hjemme!

 

Blir så sabla oppgitt over denne diskusjonen..

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er på høy tid. Det er helt absurd at staten skal sponse folk for å ikke bidra til verdiskaping.

 

Å øke den for ettåringer er også en ålreit ide, all den tid det offentlige ikke har klart å oppfylle sine forpliktelser i forhold til barnehageplasser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du betaler ikkke for de damene som er for late til å jobbe. Du betaler for en barnehageplass jeg og mine barn bare bruker som det passer oss. Jeg skal alikevel ikke ut i jobb, men forsvinner kontantstøtta kan du banne på at jeg søker full plass til mine barn, er liten forskjell i summen for oss privat om jeg betaler for 60 eller 100 % plass. Skal ha de hjemme flere dager i uka for at vi skal kunne kose oss hjemme, men med 100 % plass får jeg store friheter. Staten betaler det meste der uansett, og det er fullt lovlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...