Gå til innhold

strimmlet biffkjøtt.. jeg får det ikke til det blir seigt..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg annser meg selv som en god kokk, men får ikke til biffkjøtt det blir seigt..

Dere kloke kjøkken damer hvordan skal jeg gjøre det?

Skrevet

Bruk middels varme og snu kjøttet ofte.

Skrevet

Jeg steker alltid biff og biffstrimler i ovnen. Altså først bruner jeg godt i stekepanne, lar kjøttet hvile i ca.10min., pakker det inn i aluminiumsfolie og steker det i ovnen på 180 grader i 15min. Da blir det mørt og saftig.

 

Bruker å krydre kjøttet med pepper, hvitløk ol. før jeg pakker det i folie og så bruker jeg skyen som ekstra væske i sausen.

Skrevet

herregud! er du dum? middels varme?...hahaha

Da koker du kjøttet i stedet for å steke det.

 

Pannen skal være god å varm. smøret skal være nøttebrunt før du legger kjøttet i pannen. Ikke ha i for mye på pannen på en gang. Da koker du kjøttet i stedet for å steke det og resultatet blir da seigt.

La kjøttet hvile like lenge som du steker det.

Skrevet

Det kommer jo helt an på hva slags kjøtt du bruker da... Kjøtt som i utgangspunktet er mørt, skal holde seg mørt om du steker det raskt på høy varme og så lar det hvile litt (indre og ytrfilet, og entrcote ) kjøtt av dårligere kvalitet (mørbrad bl.a.) kan du gjøre som hun over og legge i ovnen, men det blir jo litt "kokt" da.. Annet kjøtt skal du ikke kjøpe til biff (flatbiff feks er IKKE egnet til biff selv om det har "biff" i ordet ;-) bankekjøtt osv brukes som kokekjøtt.

Skrevet

Koker? Neidu, mitt kjøtt er ikke stappa av fett, så det er ikke noe som koker der nei. Jeg spiser nemlig ikke søppel, ergo har jeg det ikke på panna heller.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...