Simply Skrevet 13. oktober 2010 #1 Del Skrevet 13. oktober 2010 Uten sopp....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TøffiTrynet☠ Skrevet 13. oktober 2010 #2 Del Skrevet 13. oktober 2010 Jammen.... Sopp er jo så godt!!! Men stek kjøttet. Ha det i en gryte, med litt vannog salt og pepper. La det småkoke. Hakk og stek en 5-6 sjalottløk. Haes i gryten. Rør inn en boks creme fraiche. Ha oppi noen knuste enebær, timian og rosmarin. Kokes en ti min. ca. Mot slutten av koketiden tilsetter du noen skiver brunost. Serveres med rørte tyttebær, hjemmelaget potetmos, brokkoli, gulrot og rosenkål. Men det ER best med sopp oppi altså! Helst, ferske kantareller og aromachampignon.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Canari Skrevet 13. oktober 2010 #3 Del Skrevet 13. oktober 2010 har ikke oppskriften her, men jeg bruker elg i den gryten som heter noe sånt som Beaf Borgoigne, google den - nyyydelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TøffiTrynet☠ Skrevet 13. oktober 2010 #4 Del Skrevet 13. oktober 2010 Tok meg den frihet å kopiere oppskriften inn hit, Canari... Den må prøves!! 100 g bacon 3,5 ss olivenolje 1 kg biff (mørbrand) 1 gulrot skivet 1 løk skivet salt og pepper 2 ss hvetemel 1 ss tomatpure 3 kopper rødvin( eller 1 flaske juleøl) 2 -3 kopper kjøttkraft 2 hvitløk kløfter 1/2 ts timian 1 laubærblad ca 18 små hvite løk 3,5 ss smør urtebukett(2 ts tørket urtekrydder) 1 boks sopp gjerne kantareller Del bacon i passe biter og kok de i vann i ca 10 min, hell av vannet og ørk de på tørkepapir. Varm 1 ss olje i stekepanna og stek baconet i ca 2 min. Hell det i en skål til siden. Del biffen i passe biter og brun det i en varm panne med resten av oljen og 1 ss smør. Ta bitene over i ei gryte. stek til sist den oppdelt løk og gulrot i oljen. Hell løk, gulrot og baconet over i gryta, salt med 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper. Strø de to ss mel over og vend og stek alt i gryten i ca 4 min. hell vin(øl)og kraft over. Tilsett urter tomatpure og hvitløk. Kokes på lav temperatur under lokk i 4 timer. Tilsett den rensede løken løk og soppen. Kok i ytterligere 40-50 min, til løken er kokt. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. serveres med potet eller pasta. Bon Appétit! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå