magica og lille tryll ♡ Skrevet 22. februar 2010 #1 Del Skrevet 22. februar 2010 Feks på pizza? Jeg bare MÅÅÅ ha pizza med spekeskinke fort som fyy!!! Håper på kjapt svar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
M@msen Skrevet 22. februar 2010 #2 Del Skrevet 22. februar 2010 Ja det kan du, da har den blitt varmebehandlet, samme med pepperioni:)= Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
magica og lille tryll ♡ Skrevet 22. februar 2010 Forfatter #3 Del Skrevet 22. februar 2010 Yessss!!! *løper til butikken* ;o) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Turbotrollet & Lille Sprell♂ Skrevet 22. februar 2010 #4 Del Skrevet 22. februar 2010 magica... er du gravid igjen??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
chrisallic Skrevet 22. februar 2010 #5 Del Skrevet 22. februar 2010 Jeg hadde ikke gjort det....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
M@msen Skrevet 23. februar 2010 #6 Del Skrevet 23. februar 2010 jeg snakket med JM om det og hun sa så lenge kjøttet var stekt enten i ovenen eller i stekepannen så kunne vi spise det, fordi det da er varmebehandlet og bakterier da dør!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hmd Skrevet 23. februar 2010 #7 Del Skrevet 23. februar 2010 ja det sa ihvertfalll jordmoren min pepperoni på pizza er lov, et annet alternativ er å fryse spekematen først, da forsvinner de farlige bakteriene... hadde en lang prat om dette pga mitt behov for salami på brødskiven:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikki 75 Skrevet 23. februar 2010 #8 Del Skrevet 23. februar 2010 Vet ikke om vi skal ta denne diskusjonen nok en gang, men frysing av spekematen tar ikke knekken på alle de farlige bakteriene. Men varmebehandling gjør det... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marihøna <3 Skrevet 23. februar 2010 #9 Del Skrevet 23. februar 2010 Trodde ikke spekemat var farlig, så lenge det er ferskt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikki 75 Skrevet 23. februar 2010 #10 Del Skrevet 23. februar 2010 Da trodde du feil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marihøna <3 Skrevet 23. februar 2010 #11 Del Skrevet 23. februar 2010 Jordmor sier det er greit, så lenge man vet at det er ferskt, og hvordan det evt har blitt behandlet etter åpning... Men, det er vel opp til hver og en hva man vil spise... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
magica fra tryll Skrevet 23. februar 2010 #12 Del Skrevet 23. februar 2010 Nei, jeg er ikke gravid igjen enda...(om det var meg du mente da hehe) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mita24 Skrevet 23. februar 2010 #13 Del Skrevet 23. februar 2010 Har lest at det er trygt å spise spekemat som gravid så lenge det er et godt norsk merke og det er lenge til holdbarhets datoen går ut. Siden jeg bare MÅ ha spekemat velger jeg å tro på det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lykkeli & gla ♥ jentene mine ♥ Skrevet 23. februar 2010 #14 Del Skrevet 23. februar 2010 Det er nok ikke sant dessverre. Norsk spekemat er også rått kjøtt, og dermed potensielt skadelig pga toksoplasmose-fare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snupp72 Skrevet 23. februar 2010 #15 Del Skrevet 23. februar 2010 Har ete spekemat i begge mine svangerskap....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikki 75 Skrevet 24. februar 2010 #16 Del Skrevet 24. februar 2010 Ja, det er opp til enhver hva man vil spise (eller drikke) under graviditeten, men jeg forstår ikke at folk vil ta sjansen når myndighetene fraråder det (www.matportalen.no) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SusyQ Skrevet 24. februar 2010 #17 Del Skrevet 24. februar 2010 Du kan spise kjøttpålegg som er ferskt og nyåpnet, dvs kokt skinke, røkt kalkunbryst etc. Unntaket er altså spekeskinke som er rått kjøtt, og alt rått kjøtt har en risiko for å inneholde bakterier som fører til fosterskade. Derfor rådes vi til å unngå spekemat som salami og spekeskinke i svangerskapet. Når spekeskinken er på pizza blir den stekt, og er ergo ikke rå lenger. Derfor er den trygg å spise. Har sendt mail til matportalen og bedt de spesfisiere dette med spekemat på sine sider, siden denne debatten kommer daglig her inne. Her er svaret jeg fikk: Hei - og takk for innspill. Vi vet at det er mange gravide som lurer mht hva som er spekemat. Vi holder på å revidere kostrådene til gravide, og det vil i de nye rådene være et tilleggs spørsmål/svar som spesifiserer dette med spekemat litt bedre. ("Kan jeg spise parma- og serranoskinke og annen spekemat? Parma- og serranoskine er spekemat/speket kjøtt. Det kan være risiko knyttet til spekemat i forhold til bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Derfor holder norske myndigheter seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat. Eksempler på andre typer spekemat er fårepølse, salami, fenalår, morrpølse etc. Spekemat som inngår i retter som er varmebehandlet kan godt spises.") Hilsen Redaksjonen Matportalen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå