Gå til innhold

Hei! Vi har bestemt oss for å adoptere! Og vi er i gang med å finne ut av hvordan søknadsprosessen foregår...


Rosa på ball

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hei:)

 

Vi er godt i gang med adopsjonsprosessen. Vi startet prosessen med og melde oss inn i adopsjonsbyrå, samt sende søknad til kommunen. Etter ca. to mnd startet vi opp med samtaler med kommunen. Litt over en mnd senere var sosialrapporten ferdig underskrevet, og sendt til Bufetat. Vi tilhører region nord, og siden det var sommer, og de hadde mye og gjøre, tok det litt over 3 mnd før vi fikk godkjenningen. Deretter startet dokumentinnsamlingen av papirer som skal følge sosialrapporten til utlandet.

 

Fra vi sendte søknaden til kommunen, og til vi var godkjente for adopsjon på Sri Lanka tok det ca. 10 mnd.

Hvor land tid dette tar for dere kommer an på kommunen dere tilhører, samt hvilken Bufetat-region, og hvor mye de enkelte instanser har og gjøre der og da.

 

Hvor langt er dere kommet i prosessen??

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Vi har egentlig ikke begynt... Vi har kontaktet adopsjonsbyrået og betalt innregistreringsavgiften der, og holder på med skjemaer hit og dit... Ikke særlig langt, med tanke på lang vei å gå, men...

 

Tusen takk for informativt svar..

 

Har vært litt inne på Ønskebarn, men synes nesten det er litt uoversiktlig med alle tråder og styr, der. Her er det mye lettere, men aktiviteten der inne er nok kanskje større, eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aktiviteten inne på Ønskebarn er ekstremt mye større enn her:) Synes også at det var vanskelig og finne fram der inne til og begynne med, men nå som jeg er vant til det går det myyye lettere. Der er det alltid svar og oppmuntring og få:)

 

Har dere tenkt på hvilket land dere skal adoptere fra?

Du har sikkert sett at inne på Ønskebarn er det ulike skravletråder for de ulike landene?? Veldig greit siden ventetidene og kravene er så ulike:)

 

Lykke til med prosessen:) Er en spennende tid vi går i møte:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, igjen..

 

Vi aner ikke hvor dette lander. Mannen min er fortsatt usikker... Og det er jo lov, men jeg håper at det blir adopsjon,da. De fra adopsjonsforum nevnte Peru som mulighet, men har jo skjønt atventetida der kan være kraftig lang. Vet ikke hvordan det er med allting ennå, men vi er i grenseland ifht alder. Hun fra AF, ringte dit i september, sa at alderen vår gir minus for oss, men at dattera vår på tre år gir pluss, så vi får bare vente å se, da...

 

Sa du hvilket land dere er tilknyttet? Veldig greit med de trådene knytta til landene. Dersom jeg kommer til å være mye inne på disse sidene, hehe, så blir det vel enklere inne på Ønskebarn også... Er vant til BarniMagen fra graviditeten for tre år sida, og året etter på DinBaby... Og så har det vært stille si stund. Var innom og leste litt, og kommenterte litt en sjelden gang på Ønskebarn for et år sida, men ikke på adopsjonssidene.....

 

Takk! Lykke til i dered prosess!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen:)

 

Tusen takk:)

 

Synes at det og velge land var kjempevanskelig.... AF anbefalte India for oss, men da de sa at vi måtte vente 6-9 mnd fra TILDELING, og til vi fikk hente barnet vårt hjem, sa vi pent nei. Vi vekslet mellom Colombia og Sri Lanka, men valgte tilslutt Sri Lanka da en lang og uforutsigbar ventetid i Colombia ikke fristet noe særlig...i tillegg var ventetiden på Sri Lanka ganske så kort den gangen. Nå er ventetiden økt, men vi krysser fingre og tær for hyppige tildelinger fremover!!

 

Kjenner jeg også blir litt stressa med tanke på alder....Ønsker et så lite barn som mulig, men årene går fort....

 

Lykke til med valget!! Det er lov og være usikker. Hva med et adopsjonsforberedende kurs? Bufetat ønsker at man tar det så tidlig som mulig, og gjerne før man har bestemt seg for om man i det hele tatt VIL adoptere.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...