Gå til innhold

Er det mulig å apoptere om man har utv hemmet barn i familjen?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vil det være mulig å adoptere for oss?

Vi har en sønn på 6 år som er normal og en datter på 3 år som er utviklingshemmet (normalt utseende).

Mannen er 50 år og jeg er 41 år.

 

Tusen takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Alderen til mannen din er nok et større problem enn at datteren din er utv. hemmet. Veiledende øvre aldersgrense i Norge er 45 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det kan jeg skjønne, men siden dette blir tredje barnet, er det da ikke mulig å være over den grensen. Tenker på de som starter med første adoptivbarn vid 45 års alder og ønsker en til, da vil man jo være eldre enn 45 år?

 

Og hvis man ønsker et eldre barn, over 2 år, f eks, lettere da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Norge vil dere ikke bli godkjent som adoptivsøkere pga mannen din sin alder. Prosessen tar fra 1 til 3 år og grensen ved adopsjonsdagen er 45 år (med få unntak, da som oftest max ett år eldre enn grensen...alså 46)

 

Dere kan bli godkjente som fosterforeldre for eldre barn i Norge selv om en av dere/begge er over 45.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Adopsjon handler om at barn skal få foreldre, ikke motsatt. Hvis noen begynner prosessen for sent, er det "synd for dem". Norske myndigheter vil at adoptivforeldrene skal ha så god hels som mulig fram til barnet er myndig, og derfor er aldersgrensen satt ved 45 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager å si det, men tror det kan bli vanskelig for dere. For det første er mannen din for gammel etter norske lover og regler. For det andre er det få giverland som godtar så høy alder som 50 år. Det eneste landet er vel Kina så vidt jeg vet. Og Kina har i dag en ventetid på fire år, og ventetiden kommer til å stige oppmot 6-7 år... Det er det de aller fleste tror nå...

 

Du nevner at dere kan være villig til å adoptere et eldre barn enn to år, det blir også kanskje vanskelig for dere. Det er slik at barnet man adopterer må være minst to år yngre enn deres yngste barn.

 

Ang å ha et barn med ekstra omsorgsbehov som dere har, så er de også strenge. De vil kreve enda mer av dere som foreldre, fordi det er ekstra krevende å ha et barn som krever mer av foreldrene enn det friske barn gjør. De vil også legge vekt på hvordan deres eldste barn vil takle det å ha et handikappet søsken, samt et adoptert søsken. Og hvordan vil det adopterte barnet takle dette? Og sist men ikke minst, man kan heller ikke garantere at det adopterte barnet er friskt. Det kan ha handikapp som kommer fram etter at adopsjonen har funnet sted, hvordan vil dere takle det? Dette er en del tanker og spørsmål som barnevernet og bufetat garantert vil vite hva dere tenker om.

 

Men for å si det sånn, jeg tror mannen din sin alder er det største hinderet, desverre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...