Gå til innhold

Noen som har oppskrift på litt grove LUFTIGE rundstykker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

fin gjærbakst får jeg fint til, det blir både luftig og godt..., men grov gjærbakst (rundstykker), får jeg ikke til.

Rundstykkene blir tette og kompakte.

Hva gjør jeg galt?

Noen som har ei god oppskrift på grove rundstykker som jeg kan prøve?

Skrevet

Jeg bruker halvparten hvetemel og halvparten sammalt hvete fin. Blir ikke så kjempegrove, men grove nok for oss.

Trikset er å la de etterheve lenge nok, ca 30 min.

Og ha litt sukker i deigen, det liker gjær godt.

Skrevet

750 gram hvetemel

750 gram grovt mel, havregryn eller hva du måtte ha

2 ts sukker

2 ts salt

2 pk tørrgjær

225 gr melange

4,5 dl vann

6 dl melk

 

Når du etterhever rundstykkene er det lurt å sette de i bakerovnen! Sett en form med vann i bunn, så har du ovnen på tining, eller varmluft i underkant av 40 grader. Sett brettene med rundstykker i ovnen og hev til passe str. Da blir de luftige og saftige=)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...