mamma til snusken Skrevet 31. mai 2009 #1 Skrevet 31. mai 2009 fin gjærbakst får jeg fint til, det blir både luftig og godt..., men grov gjærbakst (rundstykker), får jeg ikke til. Rundstykkene blir tette og kompakte. Hva gjør jeg galt? Noen som har ei god oppskrift på grove rundstykker som jeg kan prøve?
*smula* Skrevet 31. mai 2009 #2 Skrevet 31. mai 2009 Jeg bruker halvparten hvetemel og halvparten sammalt hvete fin. Blir ikke så kjempegrove, men grove nok for oss. Trikset er å la de etterheve lenge nok, ca 30 min. Og ha litt sukker i deigen, det liker gjær godt.
Tommage♀♂ Skrevet 31. mai 2009 #3 Skrevet 31. mai 2009 750 gram hvetemel 750 gram grovt mel, havregryn eller hva du måtte ha 2 ts sukker 2 ts salt 2 pk tørrgjær 225 gr melange 4,5 dl vann 6 dl melk Når du etterhever rundstykkene er det lurt å sette de i bakerovnen! Sett en form med vann i bunn, så har du ovnen på tining, eller varmluft i underkant av 40 grader. Sett brettene med rundstykker i ovnen og hev til passe str. Da blir de luftige og saftige=)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå