olebrum78 Skrevet 5. mai 2009 #1 Skrevet 5. mai 2009 Og hvor mye lager en? Er en rett en kjøtt rett eller salat/brød eller begge deler?
Gøril (210406) Skrevet 5. mai 2009 #2 Skrevet 5. mai 2009 ville tatt med nigellas kjøttboller.. gode.. Tapas er smårett og da trenger man ikke det store.. skal jo bare ha en smak av alt
line_n & sara Skrevet 5. mai 2009 #3 Skrevet 5. mai 2009 tror det kan være lurt å høre med verten om hva du skal ta med, tenk om alle gjestene kommer med hver sin variant av ovnsbakte potetbåter! men uansett, ovnsbakte potetbåter er veldig godt, ikke bruk mandelpotet (den blir så melete) og bruk olivenolje tilsatt masse krydder, som feks pepper, rosmarin (brukk frisk hvis du har) og litt timian, chilli, hvitløk etc! lag en dyppesaus av majones, rømme (ca like deler) og hvitløk, gressløk og andre friske urter du har! veldig godt! dersom du bor i oslo, stikk innom en invandrerbutikk å kjøp marinerte oliven, det finner du også på butikker som ultra ol, men mye dyrere! tror lammekjøttboller er enkelt å lage, men jeg spiser ikke kjøtt, så aner ikke! men ville tatt med noe mer enn bare poteter og eller salat!
alvamamma Skrevet 5. mai 2009 #4 Skrevet 5. mai 2009 Hvor mye du må lage avhenger av hvor mange gjester som kommer. En rett er enten kjøtt, brød eller salat tenker jeg da.. Kjøttboller, scampi eller foccacia er vel ganske bankers..
Tommage♀♂ Skrevet 5. mai 2009 #6 Skrevet 5. mai 2009 Scampi stekt i hvitløk med sweet chilisaus som dip er en slager Kjøp skikkelig saus på en orientalsk butikk! Der har de ofte ferdig rullede vårruller også til en billig penge, nam nam=) Hva med litt ostesnacks? Ostesnacks Fritert ridder Skjær osten i tykke staver. Vend dem i hvetemel, så i lett sammenpisket egg og tilslutt i malt brød tilsatt finhakket hvitløk. Varm oljen til ca 175 C i en kjele. Oljen er passe varm når det bruer rundt en trepinne som stikkes ned i oljen. Stikk en liten cocktailpinne i hver ostebit og legg i den varme oljen. Friter til den har en gyllen farge rundt det hele, 2-3 min. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp og la osten renne av seg på dobble lag med kjøkkenpapir. Press over litt sitron og server med snacks evt til dessert. Tips til dessert: sløyf hvitløk i paneringen og server med en rødvinsbalsamico. Rødvinsbalsamico Bland alt i en kjele, kok opp og la koke uten lokk til det gjenstår ca 2,5 dl, en fyldig sirup. Bruschetta med ost Stek små skiver av loff/baquette i smør i pannen. Legg over skiver av ost, f.eks. Ridder eller chevre fra Haukeli og gratiner i varm stekeovn til osten begynner å smelte. Server med ferske fiken, evt rødvinsbalsamico tilsatt frukt og nøtter. Asparges og ost i skinke Beregn pr person 1 ”kubbe” ost ca 25 g (f.eks. Ridder, vellagret Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gräddost eller Port Salut), 1-2 aspargestopper og 1 skive spekeskinke. Kok asparges i rikelig med saltet vann i 3-4 min. Avkjøl. Skjær asparges litt større enn ostekubbene og surr spekeskinken rundt, fest evt med en liten cocktailpinne. Ost til dessert Bruk 1-3 oster (f.eks. Brie, Ridder, Royal Blue, Port Salut, Camembert, vellagret Jarlsberg eller Norvegia). Server med valnøtter, pistasjenøtter, tørkede aprikoser, druer eller kiwi. Ost, tørket frukt og nøtter Skjær brød i terninger og stek dem sprø i smør. Skjær osten i biter og fordel på tallerken. Varm opp rødvinsbalsamico og vend inn tørket frukt og nøtter i blandingen. Fordel frukt- og nøtteblandingen over ost og brød.
nicknavn Skrevet 5. mai 2009 #7 Skrevet 5. mai 2009 En annen ting du bør tenke på er hvordan du får med deg den varme maten og hvordan den skal holdes varm? Hør med verten om du får gjøre den siste forberedelsen der. Ikke så godt å spise kalde retter som egentlig skal være varme. Men det er bare min mening. Hør også med verten om hvor mange som kommer og hva de andre lager.
2søtesmåh Skrevet 5. mai 2009 #8 Skrevet 5. mai 2009 Del en daddel i fire, ta ut stein og surr ca 1/3 av en baconstrimle rundt. Fest med tannpirker, og stek til bacon er blitt mørkebrunt...I solsikkeolje helst...... Mmmmm, godt.. Ellers; usaltet grovbrød (går fint med saltet også) gjerne av type "rundbrød) og bør være tørt/fast..Del tomat i to og gni inn saften i brødet, ha på litt olivenolje, salt og pepper og smør det utover.... ( På Mallorca var dette så og si alltid med på tapasbordet)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå